Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας για τις πλημμύρες στον Λούρο


Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας για τις πλημμύρες στον Λούρο

 Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017, 03:13

Παρουσία των απεγνωσμένων πλημμυροπαθών του Λούρου συζητήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας και μετά από αίτημα του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Δημήτρη Παππά, το θέμα των πρόσφατων πλημμυρών στην περιοχή.
Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης δεν έλειψαν οι μικροεντάσεις καθώς έχουν περάσει δύο εβδομάδες από εκείνη την καταστροφική νύχτα που έπληξε τις περιουσίες των ανθρώπων της περιοχής και η διαδικασία των αποζημιώσεων για την ανακούφιση τους «πνίγηκε» και αυτή στις «λάσπες» της γραφειοκρατίας ….
Σύμφωνα με την μέχρι στιγμής καταγραφή οι ζημιές στην τοπική κοινότητα Λούρου είναι οι εξής :
Σοβαρές ζημιές έχουν καταγραφεί σε 62 νοικοκυριά από τα οποία τα 27 έχουν υποστεί ολική καταστροφή (στις οικοσκευές), ενώ μεγάλες ζημιές έχουν πάθει επίσης 9 επιχειρήσεις και επτά οχήματα Ι.Χ.
Στις τοπικές κοινότητες Σφηνωτού , Βρυσούλας, Κοτσανόπουλου, Άνω Ράχης και Ρεματιάς σημειώθηκαν σοβαρές ζημιές σε αγροτικές περιφράξεις, αποθήκες, στάβλους και αγροτικούς δρόμους.
Παίρνοντας το λόγο κάτοικοι του Λούρου τα σπίτια και οι επιχειρήσεις των οποίων υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή ζήτησαν να ληφθούν άμεσα μέτρα για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και να αναλάβουν οι υπεύθυνοι τις ευθύνες τους, ενώ εστίασαν στο καθαρισμό του ξεροπόταμου εκφράζοντας την βεβαιότητα πως αν αυτό δεν γίνει ο Λούρος θα έρθει ξανά αντιμέτωπος με το ίδιο πρόβλημα.