Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Τον Ιούνιο η δίκη για τα έξι σκοτωμένα αγριόγιδα στο Ζαγόρι


 Τον Ιούνιο η δίκη για τα έξι σκοτωμένα αγριόγιδα

Για τις 11 Ιουνίου του 2018 προσδιορίστηκε η εκδίκαση της υπόθεσης για τα έξι σκοτωμένα αγριόγιδα και τη σύλληψη τριών ατόμων από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, μια υπόθεση που από την πρώτη στιγμή, απασχολεί την επικαιρότητα.
Η δίκη επρόκειτο να γίνει χθες, όμως λόγω του περασμένου της ώρας, το Μονομελές Πρωτοδικείο όρισε ως νέα ημερομηνία εκδίκασης την 11η Ιουνίου.
Στα αξιοσημείωτα πάντως είναι και το γεγονός ότι σε αντίθεση με την πρώτη απόπειρα εκδίκασης, πριν από μερικούς μήνες, όταν είχε αναβληθεί μετά από αίτημα ενός εκ των κατηγορουμένων, χθες στα δικαστήρια της πόλης πέραν των άμεσα εμπλεκόμενων, ήταν ελάχιστοι οι πολίτες που εκδήλωσαν το σχετικό ενδιαφέρον να παρακολουθήσουν την ακροαματική διαδικασία.
Αντιθέτως, την ημέρα της πρώτης εκδίκασης, όπως είχε οριστεί, το Δικαστικό Μέγαρο και η αίθουσα του Πρωτοδικείου είχε κατακλυστεί από δεκάδες πολίτες, κυνηγούς αλλά και κατοίκους της περιοχής του Ζαγορίου στη συντριπτική τους πλειοψηφία που είχαν εκδηλώσει το σχετικό ενδιαφέρον να παρακολουθήσουν την εξέλιξη της υπόθεσης.

Πρόκειται άλλωστε για την πιο τρανταχτή υπόθεση λαθροθηρίας που απασχόλησε τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο την Ήπειρο, αλλά ολόκληρη τη χώρα με θύματα έξι αγριόγιδα ενός προστατευόμενου είδους της άγριας ελληνικής και ηπειρωτικής πανίδας.