Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Ηλεκτροπληξία υπέστη υπάλληλος του Νοσοκομείου Θεσπρωτίας


ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Την Τετάρτη 18-10 2017 και ώρα 7.30 π.μ. υπάλληλος του νοσοκομείου (Υ.Ε. τραπεζοκόμων) στα μαγειρεία της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου Φιλιατών, υπέστη ηλεκτροπληξία στο μηχάνημα πλυντηρίου πιάτων με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί στην καρδιολογική κλινική, ευτυχώς χωρίς κίνδυνο για τη ζωή της.
Το παραπάνω συμβάν μόνο "τυχαίο" δεν είναι. Έρχεται ως αποτέλεσμα της πολιτικής που χαράζει και υλοποιεί και αυτή η κυβέρνηση στο πλαίσιο της ΕΕ, της πολιτικής που εκμεταλλεύεται και αυτή η διοίκηση για να χαράξει και να υλοποιήσει τη στρατηγική της. Μια στρατηγική που θέλει την υγεία ανταγωνιστική με εργαζόμενους δούλους, χωρίς δικαιώματα, συνοδοιπόρους στο δρόμο που εξυπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα των πολυεθνικών που λυμαίνονται το χώρο της υγείας.
Από αυτή τη σκοπιά το Ε.Κ.Θ, οι ταξικές δυνάμεις στο Νομό, ποτέ δεν μπήκαμε στο ύπουλο ψευτοδίλημμα για το "ποιος ευθύνεται".
Υπεύθυνοι είναι οι κυβερνήσεις, οι διοικήσεις και οι διευθύνσεις που χαράζουν, νομοθετούν, υλοποιούν και διευθύνουν αυτές τις πολιτικές που είναι ξένες και εχθρικές προς τα συμφέροντα των εργαζομένων.
Το εργατικό αυτό ατύχημα φέρνει στην επιφάνεια εκ νέου την παντελή απουσία μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και στα νοσοκομεία, και την εγκληματική αμέλεια υπουργείου και διοικήσεων για την μη πρόσληψη γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας για την οργανωμένη πρόληψη και αντιμετώπιση των επαγγελματικών κινδύνων, ατυχημάτων και ασθενειών.
Καλούμε τους συνάδελφους υγειονομικούς και τους ασθενείς, να μην κάνουν βήμα πίσω από την διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών τους. Να απαιτήσουν οργανωμένα σε  κάθε χώρο δουλειάς την λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Να ορθώσουν το ανάστημά τους στην ανάπτυξη που τσακίζει τη ζωή μας .