Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Κοινητοποίηση καθαριστριών του ΘΧΠ Ηγουμενίτσας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προς τη διεύθυνση, το νοσηλευτικό προσωπικό και τους οικότροφους του  ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Με την ανακοίνωση αυτή θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε, πως εμείς οι εργαζόμενες ως καθαρίστριες στο χώρο σας, δουλεύουμε για ένα ξεροκόμματο.
  Η εταιρεία που δουλεύουμε, δε φτάνει που μας προσέλαβε για ένα κομμάτι ψωμί, με 3,00 ευρώ την ώρα, αλλά αρνείται να μας καταβάλλει την προσαύξηση που σύμφωνα με το νόμο δικαιούμαστε για τις Κυριακές και τις αργίες. Καθυστερεί τη πληρωμή των    δεδουλευμένων μας και το κάνει μετά από συνεχόμενες δικές μας ενοχλήσεις. Δεν μας έχει δώσει κανένα αντίγραφο απ’ τις συμβάσεις που έχουμε υπογράψει, οι οποίες ήταν ασυμπλήρωτες όταν τις υπογράψαμε. Δεν έχουμε λάβει αποδείξεις πληρωμών για τους μήνες που μας πλήρωσαν. Δεν έχουν δώσει χρήματα για μια μέρα άδειας και για υπερωρίες εργαζόμενων.        
  Εκτός όλων των παραπάνω πριν δεκαπέντε μέρες ανήγγειλαν την   απόλυση μιας συναδέλφισσάς μας με τη δικαιολογία, πως καταντάει ενοχλητική ζητώντας αυτά που δικαιούμαστε. Με την άμεση παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου, του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και τη δική μας αλληλεγγύη πάρθηκε πίσω.   
   Προχθές επέστρεψαν επιμένοντας στην απόλυση της, συμπληρώνοντας πως η συγκεκριμένη συναδέλφισσα δεν τους είχε αποκαλύψει την ιδιότητά της ως πρόεδρος του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νομού μας.
   Είναι ολοφάνερο ότι στόχος της εργοδοσίας είναι η τρομοκράτηση μας για να παραιτηθούμε απ’ τις νόμιμες διεκδικήσεις μας, να σκύψουμε το κεφάλι και ν’ αποδεχθούμε να δουλεύουμε σε συνθήκες του προηγούμενου αιώνα, κάτι που δεν πρόκειται ν’ αποδεχθούμε ποτέ.
 Για τους παραπάνω λόγους πήραμε απόφαση ν’ αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε τα νόμιμα δικαιώματα μας  αξιοποιώντας κάθε μορφή πάλης που έχουμε στη διάθεση μας. Εμείς οι εργαζόμενοι δεν έχουμε άλλο τρόπο πίεσης προς τον κάθε εργοδότη.
  Ζητούμε την κατανόηση και την αλληλεγγύη στον αγώνα μας, που πιστεύουμε πως πρέπει να είναι και δικός σας αγώνας για να έχουμε ένα ίδρυμα καθαρό και να δουλεύουμε με αξιοπρέπεια.


ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΩΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ





ΕΚ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Ημερομηνία: 9 Απριλίου 2017 - 3:40:03 μμ
Συμβαίνει τωρα
Κινητοποίηση έξω απο το γηροκομείο Ηγουμενιτσας απο το Εργατικό Ξεντρο και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ενάντια στην απόλυση της προέδρου του Σωματείου γιατί τόλμησε να σηκώσει κεφάλι και να διεκδικήσει απο κοινού με τις συναδελφισες τις τα νόμιμα δικαιώματα της. Η συναδελφισα εργάζεται στην ιδιωτική εταιρία καθαρισμού .