Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Η Ρωσία αναγνωρίζει de facto τις ΛΔ του Ντονιέτσκ και του Λουγκάσκ!



Η Ρωσία αναγνωρίζει de facto τις ΛΔ του Ντονιέτσκ και του Λουγκάσκ!

Αποδέχεται διαβατήρια και άλλα έγγραφα του εξεγερμένου Ντονμπάς


19/2/2017

 Mε de facto αναγνώριση των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ απαντά η Ρωσία στην απαίτηση των ΗΠΑ «να αποκλιμακώσει την βία στην Ουκρανία και να επιστρέψει την Κριμαία», την οποία διατύπωσε δια του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου μόλις μερικά 24ωρα πριν!


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, ο Ρώσος πρόεδρος, Β. Πούτιν, υπέγραψε σήμερα διάταγμα, με το οποίο η Ρωσία αναγνωρίζει τα έγγραφα και τα σύμβολα που τα συνοδεύουν, των ΛΔ, για την είσοδο των πολιτών τους στην Ρωσία. Φυσικά, στο διάταγμα δεν αναφέρονται ως «Λαϊκές Δημοκρατίες», αλλά ως περιοχές του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ και οι πολίτες τους ως «πολίτες της Ουκρανίας», ωστόσο, παραμένει το γεγονός ότι, για πρώτη φορά από την έναρξη του εμφυλίου, η Ρωσία ουσιαστικά αναγνωρίζει τις κρατικές δομές που αναδείχθηκαν από την αντίσταση του λαού του Ντονμπάς στο καθεστώς του Κιέβου. Στο διάταγμα αναφέρεται ότι οι κάτοικοι αυτών των περιοχών θα μπορούν να μπαινοβγαίνουν στα σύνορα με την Ρωσία δίχως βίζα, επιδεικνύοντας απλώς τα έγγραφα .
που τους έχουν επιδοθεί από τα «αρμόδια όργανα, τα οποία εκ των πραγμάτων λειτουργούν στις εν λόγω περιοχές».


Μάλιστα, το διάταγμα ξεκινά να ισχύει άμεσα, από την στιγμή της υπογραφής του, δηλαδή από σήμερα. Αναφέρει επίσης ότι το μέτρο είναι «προσωρινό», μέχρι να «διευθετηθεί» η κατάσταση στο Ντονμπάς. Εκτός από απάντηση στις απαιτήσεις των ΗΠΑ, η εξέλιξη αυτή είναι πολύ πιθανόν να πυροδοτήσει εξελίξεις σε διπλωματικό επίπεδο, αφού είναι προφανές ότι η Ρωσία, αν και εξακολουθεί να θεωρεί τον εμφύλιο στην Ουκρανία ως εσωτερικό θέμα της χώρας, δεν προτίθεται να υποχωρήσει μπροστά στην κλιμακούμενη επιθετικότητα του Κιέβου στον άμαχο πληθυσμό του Ντονμπάς.