Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Ιωάννινα: Τρεις άνθρωποι στο Νοσοκομείο από επιθέσεις αδέσποτων



Ιωάννινα: Τρεις άνθρωποι στο Νοσοκομείο από επιθέσεις αδέσποτων

Όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις παίρνει το πρόβλημα με τα αδέσποτα στην πόλη των Ιωαννίνων...
 8 Φεβρουαρίου 2017 - 23:20
Όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις παίρνει το πρόβλημα με τα αδέσποτα στην πόλη των Ιωαννίνων... 

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι την Τρίτη και μέσα σε λίγες ώρες, σημειώθηκαν τέσσερις επιθέσεις, με αποτέλεσμα στις τρεις περιπτώσεις πολίτες να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Θύμα υπήρξε μία μαθήτρια γυμνασίου, η οποία δέχθηκε την επίθεση αδέσποτου σκύλου στην περιοχή του Άλσους και ενώ κατευθυνόταν από το σπίτι της στο σχολείο. Έφτασε αιμόφυρτη, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα από τους καθηγητές της.

Λίγο πριν τις έντεκα το πρωί, αδέσποτα επιτέθηκαν σε ηλικιωμένο, που βρίσκονταν στο κέντρο της πόλης, στο Ρολόι. Τον έσωσαν από την μανία τους άλλοι συμπολίτες μας, οι οποίοι έσπευσαν να τον βοηθήσουν την ώρα που τα σκυλιά είχαν ορμήσει και τον δάγκωναν στα πόδια.

Και ο ηλικιωμένος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου του παρασχέθηκε η απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Στο νοσοκομείο κατέληξε ένας ακόμη άνδρας ο οποίος δέχθηκε την επίθεση αδέσποτων την ώρα που βρίσκονταν στο κέντρο της πόλης, απέναντι από το Ρολόι.

Στη λίστα προστέθηκε ένας τέταρτος, στρατιωτικός, ο οποίος στάθηκε πιο τυχερός και δεν κατέληξε στο νοσοκομείο, καθώς η στρατιωτική αρβύλα που φορούσε τον προστάτευσε από τα δαγκώματα.

Πιθανολογείται ότι για τις τρεις επιθέσεις που σημειώθηκαν στο κέντρο της πόλης, υπεύθυνη είναι η ίδια ομάδα αδέσποτων σκύλων, που κινείται στην περιοχή.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα σκυλιά δεν προκλήθηκαν, αλλά αντίθετα οι άνθρωποι ήταν αυτοί που προσπάθησαν να σωθούν από τις επιθέσεις τους.

Τα περιστατικά δεν είναι τυχαία κι έρχονται να προστεθούν σε αρκετές άλλες επιθέσεις που έχουν προηγηθεί. Το πρόβλημα πλέον είναι μεγάλο και η λήψη μέτρων καθίσταται επιτακτική.