Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Σοβαρά τραυματίας διαδηλωτής που προσήχθη στα Ιωάννινα






Σοβαρά τραυματίας διαδηλωτής που προσήχθη στα Ιωάννινα

Πρόκειται για τον έναν από τους πέντε προσαχθέντες μετά τις συμπλοκές στο μνημείο των Μπιζανομάχων

 21/02/2017

Με τραύματα στο κεφάλι και το σώμα, νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ένας από τους πέντε διαδηλωτές που προσήγαγαν οι αστυνομικοί μετά τα επεισόδια στο μνημείο των Μπιζανομάχων. Tα τραυματα εγιναν μεσα στο αστυνομικο τμημα οπου κρατουνταν.

Όπως μεταδωθηκε, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποια ως συνηθως ψευδεται, ο διαδηλωτής κατά την προσαγωγή του, ήταν ήδη τραυματισμένος και οι αστυνομικοί λίγο αργότερα, κάλεσαν ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο. Φυσικα, η αστυνομια όπως ολες τις φορες, ψευδεται! Κανενας συλληφθεντας δεν ηταν τραυματισμενος τοσο για να παει στο νοσοκομειο, ειδαλλως θα τον πηγαιναν κατευθειαν. Οι γιατροί υπέβαλαν τον τραυματία σε όλες τις απαιτούμενες εξετάσεις και διαπίστωσαν πως φέρει τραύματα στο σώμα και το κεφάλι, ενώ διέγνωσαν διάσειση και νοσηλεύεται στη νευροχειρουργική κλινική. Η διαδήλωση γινόταν από αντιεξουσιαστές που διαμαρτύρονταν για τη συμμετοχή βουλευτή της Χρυσής Αυγής στον εορτασμό της επετείου της απελευθέρωσης της πόλης.







ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!


Στις 21/2 κλιμάκιο της φασιστοσυμμορίας της Χρυσής Αυγής με επικεφαλή τον βουλευτή Χ. Παππά επισκέφθηκε την πόλη και συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την «απελευθέρωση των Ιωαννίνων». Αντιεξουσιαστές παρενέβησαν στην κατάθεση στεφάνου μελών της Χ.Α. και η αστυνομία με ζήλο προσπάθησε να προστατέψει τους νεοναζί. Το αποτέλεσμα ήταν ο άγριος ξυλοδαρμός ενός εκ των αντιεξουσιαστών (μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένος) και η σύλληψη 3 εκ των 6 προσαχθέντων. Στην άμεση παράσταση διαμαρτυρίας που ακολούθησε έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν απροειδοποίητα πριν καν ξεκινήσει η συγκέντρωση.
Δεν έχουν περάσει ούτε λίγες μέρες από το επεισόδιο στην δίκη της Χρυσής Αυγής, όπου όσοι θέλησαν να παρακολουθήσουν τη δίκη και δεν άνηκαν στην Χρυσή Αυγή αντιμετώπισαν ξανά την καταστολή μέσα στο ίδιο το δικαστήριο! Οι χρυσαυγίτες δε, ανενόχλητοι έβριζαν και προκαλούσαν ακόμα και τη μητέρα του δολοφονημένου από την ίδια την ναζιστική συμμορία, αντιφασίστα μουσικού Π. Φύσσα.
Η αποθράσυνση της Χρυσής Αυγής ευνοείται από την μνημονιακή κυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ που προσπαθεί να «ξεπλύνει» και να «ενσωματώσει» τη Χ.Α. στο πολιτικό σύστημα. Πατάει πάνω στην συγκάλυψη και ατιμωρησία από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Η ναζιστοσυμμορία παραμένει μια «χρυσή εφεδρεία» του μνημονιακού καθεστώτος.
Το συγκεκριμένο περιστατικό στα Ιωάννινα δεν είναι ούτε μεμονωμένο, ούτε τυχαίο. Όλα αυτά σηματοδοτούν την επαναφορά του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης (βιομηχανία συλλήψεων και διώξεων, περιορισμό και ποινικοποίηση του συνδικαλισμού, ξύλο και δακρυγόνα κ.ά.) που προσπαθούν να επιβάλλουν οι μνημονιακές δυνάμεις. Η καταστολή είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα δίπλα στα αντεργατικά νομοσχέδια-τέρατα.
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ-ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ
Πρέπει να οργανωθούμε για να τους σταματήσουμε και να τους ανατρέψουμε! Απέναντι στην τρομοκρατία και την καταστολή, απέναντι στο φασισμό, ο μόνος δρόμος είναι η ενίσχυση των αγώνων μας, ένα ταξικό μέτωπο υπεράσπισης των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών. Με τις συνελεύσεις και τις επιτροπές, με τα σωματεία και τους συλλόγους, να επιβάλλουμε τις δικές μας λύσεις!

§  ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ στους συλληφθέντες/προσαχθέντες
§  ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ
§  ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ
§  ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ