Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Ανακοίνωση - καταγγελία του ΕΠΑΜ Θεσσαλονικης


ΕΠΑΜ

12/9/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Για άλλη μια φορά, συγκεκριμένα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου έδειξαν το πραγματικό, τραμπούκικο πρόσωπό τους, με μια απρόκλητη επίθεση στα μέλη του ΕΠΑΜ Θεσσαλονίκης.

Το περιστατικό συνέβη στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα εγκαίνια της ΔΕΘ, στην Καμάρα και ενώ μόλις είχε ξεκινήσει η προσέλευση των μελών και φίλων του ΕΠΑΜ Θεσ/νίκης και στο χώρο δεν βρίσκονταν ακόμα παρά ελάχιστα μόνο μέλη. Μόλις αντιλήφθηκαν οι «νταήδες» της πόλης μας την παρουσία του ΕΠΑΜ, πλησίασαν και με «προειδοποιήσεις» και απειλές, προσπάθησαν να μας διώξουν από τη συγκέντρωση, ενώ ένας από αυτούς άρπαξε από δύο ΕΠΑΜίτισσες τα σημαιάκια που κρατούσαν. Το πρόσχημά τους, η αντίθεση του ΕΠΑΜ στην λογική των ανοιχτών συνόρων που πρεσβεύουν, αλλά και η θέση του ΕΠΑΜ για το προσφυγικό, έτσι όπως έχει επίσημα διατυπωθεί στα συνέδρια του. Το επεισόδιο δεν πήρε έκταση χάρη στην ψυχραιμία που επέδειξαν, τόσο τα μέλη του ΕΠΑΜ όσο και τα υπόλοιπα μέλη των αναρχικών οργανώσεων που βρίσκονταν εκεί.

Δεν είναι η πρώτη φορά που δεχόμαστε απειλές από αυτούς. Αυτό συνέβη και στην πορεία του Πολυτεχνείου, όπως και στην απεργιακή συγκέντρωση το Φλεβάρη. Προφανώς, υπάρχουν κάποιοι ανάμεσα στους αναρχικούς, οι οποίοι θεωρούν τις πλατείες και τους δρόμους της πόλης μας ιδιωτικό τους χώρο, όπου μπορούν να κανονίζουν ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει. Προφανώς, υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι θεωρούν ότι οι συγκεντρώσεις τούς ανήκουν, ακόμα κι όταν σε αυτές συμμετέχει ένας μεγάλος αριθμός κινημάτων, συλλογικοτήτων και πολιτικών φορέων, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τις δικές τους νοοτροπίες και πρακτικές.

Το ΕΠΑΜ δεν είναι ΜΚΟ. Οι θέσεις του είναι επεξεργασμένες και δημοσιοποιημένες. Ως εκ τούτου, το ΕΠΑΜ δεν πρόκειται να γίνει άλλοθι για να εφαρμόσει ο οποιοσδήποτε την άρρωστη ιδεολογία του, πολλώ δεν μάλλον να την επιβάλει. Το ΕΠΑΜ ουδέποτε τους προκάλεσε, ουδέποτε απάντησε στις απειλές τους, ουδέποτε ασχολήθηκε μαζί τους. Ας ασχοληθεί μαζί τους το παρακράτος που τους δημιούργησε και το κράτος που τους υποθάλπει. Το γεγονός όμως ότι συστηματικά επιχειρούν να μας στοχοποιήσουν δεν θα τους περάσει. Γνωρίζουμε ότι ο αντιεξουσιαστικός χώρος δεν είναι κάτι ενιαίο, γνωρίζουμε ότι δεν είναι όλα τα άτομα και οι οργανώσεις που συμμετέχουν σε αυτόν της ιδίας λογικής και νοοτροπίας. Οι λογικές του τσουβαλιάσματος απέχουν έτη φωτός από το δικό μας τρόπο σκέψης και σε καμία περίπτωση δεν υποκύπτουμε σε αυτές.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τη δράση των συγκεκριμένων ατόμων, που στοχεύει στη διάλυση των λαϊκών κινητοποιήσεων και καταφέρνει να αμαυρώνει ακόμα και το ίδιο το αναρχικό κίνημα. ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τις πρακτικές εκείνες που στρέφονται ενάντια στο λαό και όχι ενάντια στην εξουσία. ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την υποκρισία των συγκεκριμένων ατόμων, που ενώ δηλώνουν αντίθετοι με κάθε μορφής εξουσία, δεν διστάζουν οι ίδιοι τους, αυθαίρετα και με τη βία, να προσπαθούν να επιβάλουν τη δική τους εξουσία στους άλλους. ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την, όχι απλώς αντιδημοκρατική, αλλά καθαρά φασιστική τους νοοτροπία. ΚΑΛΟΥΜΕ τις συλλογικότητες και τους πολιτικούς φορείς που βρίσκονταν στη συγκέντρωση της Καμάρας, να ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ το περιστατικό εκφοβισμού των μελών του ΕΠΑΜ Θεσσαλονίκης, ως απαράδεκτο και κατάπτυστο.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται πολιτικά και κινηματικά, καθώς και κάθε δημοκρατικό πολίτη της πόλης, να τους καταγγείλουν και να τους απομονώνουν από κάθε συγκέντρωση και κινητοποίηση. Να δοθεί ξεκάθαρα το μήνυμα ότι η τρομοκρατία τους και ο φασισμός τους δεν περνάει εδώ. Το ΕΠΑΜ Θεσσαλονίκης θα συνεχίσει να βρίσκεται στους δρόμους, όταν και όπου αυτό κρίνει σκόπιμο και πρόσφορο για την προάσπιση των προταγμάτων του. Στον αγώνα μας για την ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ δεν μας πτοεί ούτε η κρατική, ούτε η παρακρατική τρομοκρατία!

Θεσσαλονίκη 11/9/2016

Ε.ΠΑ.Μ. – Τομέας Θεσσαλονίκης