Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Στην Αλβανία τα κλοπιμαία




Σε πεδίο δράσης των κάθε λογής παρανόμων έχει μετατραπεί η Ήπειρος, με το φάσμα των εγκληματικών πράξεων να διευρύνεται συνεχώς, γεγονός που εντείνει τον προβληματισμό και την ανησυχία των κατοίκων της. 
Κι όλα αυτά παρά τις κατά καιρούς και επαναλαμβανόμενες εξαγγελίες -με στόμφο  μάλιστα από τη σημερινή Κυβέρνηση- για αύξηση των μέτρων αστυνόμευσης.

Στην Αλβανία τα κλοπιμαία

Αίσθηση ωστόσο έχει προκαλέσει και η σύλληψη τεσσάρων Αλβανών τελωνειακών που εμπλέκονταν σε διακίνηση κλεμμένων οικιακών συσκευών και αγροτικών μηχανημάτων προς την Αλβανία. Η σύλληψη έγινε στο Καλπάκι, και όπως είχε ανακοινώσει η Ελληνική Αστυνομία, επρόκειτο για εγκληματική οργάνωση, η οποία αφού έκλεβε τα μετέφερε με φορτηγά στην Αλβανία. Η σύλληψη των τεσσάρων έγινε όταν συνοριακοί εντόπισαν να κινούνται ύποπτα στην Εθνική οδό Ιωαννίνων – Κόνιτσας και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο. Οι επιβαίνοντες όταν αντιλήφθηκαν την αστυνομική παρουσία ανέπτυξαν ταχύτητα για να διαφύγουν. Τελικά ακινητοποιήθηκε το Ι.Χ. αυτοκίνητο με τους τέσσερις τελωνειακούς, ενώ οι οδηγοί των φορτηγών εγκατέλειψαν τα αυτοκίνητα και εξαφανίστηκαν. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τέσσερις συλληφθέντες λειτουργούσαν ως προπομποί των φορτηγών. 
Χθες ωστόσο υπήρξε διαφορετική εξέλιξη, καθώς μετά την απολογία τους σε ανακριτή και εισαγγελέα, οι τέσσερις Αλβανοί τελωνειακοί αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο. 
Οι τέσσερις, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξαν ότι βρέθηκαν στην Ελλάδα για υπηρεσιακούς λόγους και εντελώς συμπτωματικά  βρέθηκαν ανάμεσα στις δύο νταλίκες όταν έγινε η αστυνομική καταδίωξη!
Πέραν της ανωτέρω εξέλιξης, ο εντοπισμός των δύο φορτηγών με τα κλοπιμαία που διοχετεύονται προς την Αλβανία, επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις των Ελληνικών αστυνομικών αρχών για την τύχη των περισσότερων κλοπιμαίων εργαλείων, οχημάτων κλπ. και βέβαια προκαλεί ερωτηματικά για τους διαύλους που υπάρχουν εντός Ελλάδος και εντός Αλβανίας, που επιτρέπει στα κυκλώματα να εξαγάγουν ανεμπόδιστα κλεμμένα είδη. 

Ήρθαν, έκλεψαν, έφυγαν…

Χθες είχαμε επίσης την εξιχνίαση διαρρήξεων που έγιναν πριν λίγες εβδομάδες σε Καστρί και Μαυρούδι Θεσπρωτίας. Από τέσσερα σπίτια άγνωστοι είχαν κλέψει χρήματα και χρυσαφικά. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, δράστες είναι τέσσερις Αλβανοί, οι οποίοι στη συνέχεια επέστρεψαν στην Αλβανία. Τρεις από αυτούς, είναι κρατούμενοι από την Αστυνομία των Αγίων Σαράντα, για άλλες παράνομες πράξεις που διέπραξαν στην πατρίδα τους.