Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι «Εγκληματίες πολέμου, τσάμηδες – μουσουλμάνοι»



Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι «Εγκληματίες πολέμου, τσάμηδες – μουσουλμάνοι» : Οργανώνουν παράσταση στο Δικαστήριο της Χάγης.


Τρεις μήνες μετά την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης με αίτημα την αναγνώριση της «γενοκτονίας», την αποζημίωση και την επιστροφή των περιουσιών, οι προκλήσεις τους κλιμακώνονται. 
Από την άλλη, εντύπωση προκαλεί η παντελής αντίδραση της Ελλάδας και της Ελληνικής Κυβέρνησης. Το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας, τείνει να μετατραπεί σε απλό θεατή γεγονότων ενώ είναι η πρώτη φορά που οποιαδήποτε πολιτική στα Βαλκάνια είναι σχεδόν ανύπαρκτη. 
Ο Πρόεδρος του κόμματος των μουσουλμανοτσάμηδων στην Αλβανία και κυβερνητικός εταίρος του Πρωθυπουργού Ράμα, τις τελευταίες εβδομάδες έχει επιδοθεί σε ένα πραγματικό παραλήρημα. Πραγματοποιεί περιοδείες και εμπρηστικές ομιλίες σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ προ τριημέρου από την Αυλώνα δήλωσε ότι η επίλυση του «Τσάμικου» είναι πολύ κοντά! 
Λεπτομέρειες δεν ανέφερε, αλλά διπλωματικές πηγές στην Αλβανία σημειώνουν με νόημα ότι παρατηρείται έντονη κινητικότητα σε συλλόγους τόσο της Ευρώπης όσο και της Αμερικής. 
Κι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν δίπλα μας, στη Χάγη, οι εκπρόσωποι των τσάμικων οργανώσεων της Ολλανδίας, έχουν κληθεί από τον Γενικό Εισαγγελέα σε συνεδρίαση που έχει οριστεί για τις 17 Μαίου, στις τρεις το μεσημέρι. 
Στη συνεδρίαση αυτή έχουν κληθεί ο πρόεδρος του «Αλβανικού Δημοκρατικού Συλλόγου» Φεστίμ Λιάτο κι ένας ακόμη εκπρόσωπος και όπως οι ίδιοι σημειώνουν σε σχετική ανακοίνωση, στη συνεδρίαση θα γίνει συζήτηση για τη συνέχιση των διεκδικήσεων των Τσάμηδων. 
Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι την ίδια μέρα και λίγο νωρίτερα, στις έντεκα και μισή το πρωί, οργανώσεις τσάμηδων από την Ευρώπη, θα πραγματοποιήσουν διαδήλωση υποστήριξης, όπως την ονομάζουν έξω από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. 
Φαίνεται λοιπόν ότι το σχέδιό τους είναι καλά οργανωμένο και δεν πρόκειται για ένα απλό πυροτέχνημα. Φυσικά έχει την πλήρη υποστήριξη της Αλβανικής Κυβέρνησης, η οποία συνεχίζει το ανθελληνικό μπαράζ, επικεντρώνοντας την προσπάθειά της, στον πλήρη αφανισμό του ελληνικού στοιχείου από την περιοχή της Χειμάρας.