Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Ανατροπή στην υπόθεση της δολοφονίας του 25χρονου αποκεφαλισμένου Αλβανού


Ανατροπή στην υπόθεση της δολοφονίας του 25χρονου αποκεφαλισμένου Αλβανού που βρέθηκε στη Γλυκή Θεσπρωτίας.  Βρέθηκε σφαίρα σφηνωμένη στους πνεύμονες του θύματος
Με μια εξέλιξη η οποία ανατρέπει τα μέχρι στιγμής δεδομένα της αστυνομικής έρευνας, σχετικά με την άγρια δολοφονία του 25χρονου Αλβανού, που βρεθηκε αποκεφαλισμένος σε σταύλο στο χωριό Γλυκή Θεσπρωτίας, και η αστυνομία πίστευε πως ήταν έργο της αλβανικής μαφίας. Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση του πτώματος, από τον Θεόδωρο Βουγιουκλάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιατροδικαστής Ιωαννίνων, εκτίμησε πως ο θάνατος επήλθε στις 9 περίπου το βράδυ της Κυριακής και αφαίρεσε από τους πνεύμονες του θύματος, μια σφαίρα(μονόβολο κυνηγετικού όπλου)!

Το θύμα πρέπει να πυροβολήθηκε αρχικά στο λαιμό, η σφαίρα σφηνώθηκε στους πνεύμονες και έπειτα ο δράστης ή οι δράστες, τον αποκεφάλισαν.

Αρχικά οι αστυνομικοί εκτιμούσαν πως ο 25χρονος αιφνιδιάστηκε καθώς δεν υπήρχε κανένα ίχνος πάλης, ενώ στο υπόλοιπο σώμα δεν είχε βρεθεί παραμικρή αμυχή.

Τώρα πλέον τα δεδομένα αλλάζουν και οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, εξετάζουν πλέον όλα τα ενδεχόμενα και οι έρευνες δεν κινούνται μόνο στον χώρο της Αλβανικής κοινότητας.

Στοιχεία που μπορούν να αξιοποιηθούν στην έρευνα αναμένεται να προκύψουν και από τα δυο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε το θύμα, για τα οποία έχει ζητηθεί άρση του απορρήτου, αν και οι αστυνομικοί έχουν στην κατοχή τους μόνο το ένα, ενώ το δεύτερο δεν έχει εντοπιστεί...
Έρευνες για το κεφάλι του θύματος γίνονται στον Αχέρωντα.  Ο 25χρονος Αλβανός είχε έρθει πριν λίγο καιρό στην Ελλάδα, παράνομα, και δούλευε σε έναν ημεδαπό αγρότη, ο οποίος τον βρήκε αποκεφαλισμένο στο σταύλο του.



Για ένα επαγγελματικό χτύπημα, που όμοιο του δεν έχουν ξαναδεί, έκαναν λόγο, στην αρχή, όχι μόνο οι αστυνομικοί της Θεσπρωτίας, αλλά και οι έμπειροι αξιωματικοί του κλιμακίου της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών από την Θεσσαλονίκη, που χτενίζουν το σημείο της πλαγιάς, στον συνοικισμό Ποταμίας στη Γλυκή, που βρέθηκε το ακέφαλο πτώμα του άτυχου, προκειμένου να συλλέξουν, γενετικό υλικό και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο τους οδηγήσει στον εντοπισμό των δραστών. Όλα αυτά πριν έρθει ο ιατροδικαστής.

Ήδη στην περιοχή έφτασαν χθες πριν τον ιατροδικαστή και άλλοι αστυνομικοί της Α.Δ. Θεσπρωτίας με λεωφορείο, προκειμένου να συνδράμουν στις έρευνες.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να φτάσουν στην άκρη του νήματος, ανακρίνοντας και ένα συγγενικό πρόσωπο του θύματος, που επίσης ζει στην Θεσπρωτία, αλλά στάθηκε μέχρι στιγμής αδύνατον, μιας και ο συγκεκριμένος άνθρωπος αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία...

Στο παρελθόν τα αίτια...
Η Αστυνομία πριν την αναφορά του ιατροδικαστή έστρεφε τις έρευνες της, στον χώρο της Αλβανικής μαφίας, μιας και όλα έδειχναν πως ο άγνωστος εκτελεστής, από τον τρόπο που έδρασε, δείχνει να γνώριζε πολύ καλά πως να αιφνιδιάσει το θύμα και είναι πολύ πιθανό, στο παρελθόν έχει διαπράξει τέτοιου είδους εγκλήματα, εκτελώντας συμβόλαια θανάτου... 

Έχει ήδη ζητηθεί και η βοήθεια της Αλβανικής Αστυνομίας, μιας και στο πτώμα του άτυχου 25χρονου υπήρχαν κάποια τατουάζ, τα οποία παραπέμπουν σε συγκεκριμένη φυλακή, στην οποία είχε εκτίσει στο παρελθόν ποινές φυλάκισης για διάφορα αδικήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 25χρονος δούλευε και στο παρελθόν σε κτηνοτροφική επιχείρηση στην Ήπειρο και τους τελευταίους δυο μήνες στην Ποταμιά Γλυκής, πιθανότατα -όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.- για να χρησιμοποιεί τις σταβλικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε ερημικές τοποθεσίες,  ως κρησφύγετα, προκειμένου να κρύβεται από κάποιους που τον κυνηγούσαν.

Άλλωστε αυτό επιβεβαιώνουν και οι κάτοικοι της Ποταμιάς και της Γλυκής, που δηλώνουν σοκαρισμένοι από το γεγονός και λένε πως ο 25χρονος δεν πλησίασε ποτέ σε κάποια από τα καφενεία της περιοχής και δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τις 20 περίπου οικογένειες των Αλβανών που ζουν στα συγκεκριμένα χωριά.