Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας, χαιρετίζει τους εκατοντάδες εργαζόμενους που απεργήσανε


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Ζωσιμάδων 4 Ηγουμενίτσα, Επικοινωνία:2665022136,6977025416,6973337156

E-mail:ergkigu@otenet.gr,georgebourgos@gmail.com


Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας, χαιρετίζει τους εκατοντάδες εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα απεργήσανε, πολλοί από αυτούς για πρώτη φορά. Αυτή η απεργία, φανέρωσε τις δυνατότητες που υπάρχουν για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα στο Ασφαλιστικό, να βάλουμε μπρος για νέες διεκδικήσεις. Η πρωτοφανής συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, έδειξε ότι η αποφασιστικότητα και η μαχητικότητα των εργατών, μπορεί και μπλοκάρει τα σχέδια κυβέρνησης – ΕΕ - Κεφαλαίου.  
Απέναντι σε αυτή την ενότητα, δεν μπορεί να σταθεί κανένας μηχανισμός της εργοδοσίας και του κράτους για να μας βάλει εμπόδια. Ακόμα και οι εκβιασμοί και οι απειλές της Διοίκησης του τοπικού ΟΑΕΔ προς τους 5μηνιτες εργαζόμενους στην Αρχαιολογία, ότι δεν μπορούν να κάνουν απεργία δεν θα περάσουν.

Η επιτυχία της απεργίας στις 4 Φλεβάρη, αποκάλυψε την τεράστια δύναμη που έχουν οι εργαζόμενοι. Η επιτυχία της επίσης, έδειξε το μέγεθος της δύναμης που έχει η οργάνωση από τα κάτω σε κάθε χώρο δουλειάς. Πόσο μεγάλη αξία έχει να παλεύουμε απέναντι σε όσους σήμερα πλουτίζουν εις βάρος μας, ενάντια στα μονοπώλια, τηνμεγαλοεργοδοσία, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους.

Κλιμακώνουμε την πάλη μας. Δεν αφήνουμε κανένα περιθώριο στην Κυβέρνηση να περάσει το νόμο έκτρωμα που κατακρεουργεί όσα δικαιώματα μας έχουν απομείνει.  
Οι νόμοι που προωθεί η κυβέρνηση άλλα και αυτοί που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε και τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, έχουν σαν στόχο να φορτώσουν τις συνέπειες της κρίσης στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρωματά.
Ο Νόμος – Έκτρωμα δεν βελτιώνεται παρά μόνο Ανατρέπεται. 

Να μην επιτρέψουμε να υπονομεύσουν τον αγώνα μας. Ο αταλάντευτος, οργανωμένος αγώνας, η οργάνωση στα σωματεία, η συμμετοχή και η συμβολή όλων των εργαζόμενων στην υλοποίηση των αποφάσεων ανά κλάδο και χώρο δουλειάς, αποτελούν την ισχυρή, αναμφισβήτητη δύναμη που μπορεί να φέρει αποτελέσματα στον αγώνα, να ανατρέψει σχεδιασμούς, να κάνει την κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό, κουρελόχαρτο! 
Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε.  

Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα μπορούμε να ζήσουμε όπως μας αξίζει. Για αυτό δεν πρέπει να κάνουμε βήμα πίσω από την απαίτηση να αποσυρθεί εδώ και τώρα το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο-έκτρωμα που διαλύει και ενταφιάζει την κοινωνική ασφάλιση, μετατρέποντας το δικαίωμα στην υγεία προνόμιο των «λίγων», να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι, να διεκδικήσουμε αποκλειστικά δημόσια – καθολική – υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση στη βάση των σύγχρονων αναγκών μας, να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία . 

Εμείς δεν κουραζόμαστε, αυτή ήταν μόνο η αρχή!
Προετοιμαζόμαστε για κλιμάκωση της πάλης με 48ωρη απεργία στην περίπτωση που η Κυβέρνηση τολμήσει να φέρει το ασφαλιστικό στη βουλή. Δεν χάνουμε ούτε λεπτό.

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας αντιλαμβανόμενο την ανάγκη για καλύτερη οργάνωση του αγώνα, διοργανώνει σύσκεψη για το σχεδιασμό της δράσης, την κλιμάκωση της πάλης, την προετοιμασία της 48ωρης απεργίας, την Τρίτη 16 Φλεβάρη και ώρα 7:30μ.μ στα γραφεία του και καλεί τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων της δύναμης του, τους αντιπροσώπους του, καθώς και τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, να συμμετέχουν και να βοηθήσουν στην κατεύθυνση αυτή.  
Αυτή η μάχη είναι δική μας και πρέπει να την κερδίσουμε!

Η Διοίκηση