Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Νίκησε το ΟΧΙ στη Δημοψήφισμα, αλλά το πήρε το ΝΑΙ στα χαρτιά



Τσίπρας στους βουλευτές του: 'Ή θα συνεχίσουμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί'

Ομολογία πλήρους αποτυχίας στις διαπραγματεύσεις ακόμη και με το ηχηρό όχι του δημοψηφίσματος από τον πρωθυπουργό που προσπαθεί να πείσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να συνταχθούν μαζί του για να περάσουν τα σκληρά μέτρα.

Ιούλιος 10 2015 10:14

Το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησε η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω αναταράξεων μπροστά στα μέτρα φωτιά που έρχονται να επικυρώσουν ένα τρίτο μνημόνιο λιτότητας. Αν και η συνεδρίαση είναι κεκλεισμένων των θυρών, οι πληροφορίες αναφέρουν πως το λόγο φυσικά πήρε πρώτος ο πρωθυπουργός που ανέφερε: "πήραμε εντολή να φέρουμε καλύτερη συμφωνία απο το τελεσίγραφο του Eurogroup αλλά δεν πήραμε εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα από την ευρωζώνη". Ουσιαστικά αναφέρθηκε στο δημοψήφισμα και με την παραπάνω φράση παραδέχτηκε πως η στρατηγική του επιτελείου του απέτυχε. "Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις" φαίνεται πως είπε στους βουλευτές του κόμματός του και συμπλήρωσε πως "αυτό που έχει σημασία είναι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί ενωμένη και συμπαγής μπροστά σ' αυτές τις κρισιμες αποφάσεις". Συνεχίζοντας την ομιλία του τόνισε: "Εγώ δεν πρόκειται να γίνω νέος Παπαδήμος". Αναφερόμενος στην πιθανότητα να υπάρξουν ανακατάξεις εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας και κυβερνήσεις με την υποστήριξη της αντιπολίτευσης, τόνισε: "Εδώ που ήρθαμε, ήρθαμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί. Ή συνεχίζουμε όλοι μαζί, ή θα φύγουμε όλοι μαζί". Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού τον λόγο πήρε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος ενημέρωσε λεπτομερώς την ΚΟ για την πρόταση που ενέκρινε χτες το Κυβερνητικό Συμβούλιο και εστάλη στους θεσμούς.

Σχολιο.- Νίκησε το ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα...αλλα το πήρε το ΝΑΙ στα χαρτιά λόγω της αντικανονικής χρησιμοποιησης του σανού που μασάμε.. Σχολιο.- Μόνο ντροπή για αυτή την απάτη του δημοψηφίσματος. Φοβήσαν τον κόσμο με τις κλειστές τράπεζες για να περάσουν ένα τρίτο μνημόνιο. Τελειώσατε και εσείς και δεν το ξέρετε. Σχολιο.- Παραλίγο να διαλύσουμε το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα επειδή δεν συμφωνούσαμε με τις προτάσεις Γιούνγκερ, ο κόσμος ψήφισε όχι στις προτάσεις Γιούνγκερ...και 4 μέρες μετά η κυβέρνηση ονομάζει τις προτάσεις Γιούνγκερ ως προτάσεις Σύριζα! Πλέον νομίζουν πως το IQ του Έλληνα είναι χειρότερο και από ζώου. Λυπάμαι που το λέω αλλά με τα έως τώρα δεδομένα η τωρινή κυβέρνηση είναι μακράν χειρότερη από την κάκιστη προηγούμενη. Σχολιο.- "Εγώ δεν πρόκειται να γίνω νέος Παπαδήμος". Όχι Αλέξη μου. Εσύ θα γραφτείς στην Ιστορία της Αριστεράς με τα πιο μελανά χρώματα. Ολόκληρη η νέα γενιά, που τώρα ενηλικιώνεται και είχε τη σπάνια ευκαιρία να συμμετάσχει σε δημοψήφισμα, υποστήριξε ένα βροντερό ΟΧΙ! Και εσύ το πήρες και το έκανες κουρελόχαρτο. Θα ακούνε λοιπόν οι νέοι τη λέξη ΣΥΡΙΖΑ και θα φτύνουν τον κόρφο τους. Για πολλά πολλά χρόνια... Σχολιο.- Σε κάθε περίπτωση ξαναβάλτε τα κάγκελα στη Βουλή. Σχολιο.- Δε χρειάζονται. Σχολιο.- Ετοιμαστε τις παραιτησεις σας.

Σχολιο.- Aλέξη παραιτήσου!Απέτυχες.Πήρες τις εκλογές,διαπραγματεύτηκες σκληρά(δεν αμφισβητείται),αποτέλεσμα μηδέν,έκανες δημοψήφισμα,το κέρδισες και τώρα πρέπει να διαλέξεις ή μνημόνιο 3 ή Grexit.Ή παραιτείσαι και οικουμενική κυβέρνηση υπογράφει τα μέτρα ή κάνεις και άλλο δημοψήφισμα που αυτή τη φορά θα είναι μέσα στο ευρώ με μνημόνια η έξω με δραχμή(και μάλλον αυτό το ερώτημα έπρεπε να θέσεις από την αρχή) και στη συνέχεια παραιτείσαι φεύγοντας με το κεφάλι ψηλά και την αποδοχή του λαού ότι προσπάθησες Σχολιο.- Δεν υπάρχει πια χρόνος να φύγετε όλοι μαζί...! Την Κυριακή μας κλωτσάνε έξω από την Ευρώπη...! Ξύπνα επιτέλους...!! Σχολιο.- Δεν θέλω να σου χαλάσω το παραμύθι σου...αλλά τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Την Κυριακή υπογράφεται το 3ο μνημόνιο που θα είναι και το φαρμακερό. Πάει και ο τουρισμός η ναυτιλία μας η βιομηχανια μας οι μισθοι και οι συνταξεις....Μόνο οι 300, θα μείνουν σε αυτό τον τόπο. Και μερικοί ακόμα....... Σχολιο.- Θέλω να ακούσω χριτς-χρατς απο το σκίσημο μνημονίων Θέλω να δω τους θεσμούς (χοχχοο λεξιπλάστες) να χορεύουν πεντοζάλη. Και τώρα τι?...ποιές δικαιολογίες?.. Απλά πράγματα. "Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια".

Σχολιο.- Από τα 8 δις πήγαμε στα 12 δις για ΄ένα καπρίτσιο του θεωρητικού Τσε Γκεβάρα που δεν έχει τα κάκαλα να πάει να διαπραγματευθεί το ΟΧΙ όπως του είπε ο λαός με ότι και αν αυτό συνεπάγεται. Αν δεν μπορεί ας ξανακάνει δημοψήφισμα για ΕΝΤΟΣ με ΜΝΗΜΟΝΙΟ ή ΕΚΤΟΣ € χωρίς. Είσαι και εσύ απλά λίγος Αλέξη Σχολιο.- Σώσε το κύρος της Αριστεράς και παραιτήσου Αλέξη. Όλος ο πλανήτης ΝΟΜΙΖΕ ότι οι θέσεις σου ήταν αριστερές και είχες την στήριξη όλων των αριστερών κινημάτων (μέχρι και ο Κάστρο σου έστελνε την στήριξή του - χωρίς να γνωρίζει τι πραγματικά πρεσβεύεις). Τελικά κατάλαβες ότι Ευρώπη και αριστερά ΔΕΝ γίνεται! Άσε λοιπόν την αριστερά, ξεκαθάρισε στο λαό ότι, ενώ είχες τις προθέσεις, δεν είχες τη σωστή στρατηγική να ανταπεξέλθεις στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ μετάβαση. Και πραγματική μετάβαση δεν γίνεται με ΑΥΤΗ την Ευρώπη! Ή θα κάτσεις να αλλάξεις την Ευρώπη ριζικά ή θα σε αλλάξει αυτή! Αν δεν μπορείς να κάνεις το πρώτο, τότε δεν θα διαφέρεις σε τίποτα από τον Παπαδήμο και τον κάθε Παπαδήμο. Εμένα θα με έχεις στους δρόμους ΕΝΑΝΤΙΟΝ σου. Δεν λέω ότι σε όλα θα σε κρίνω αρνητικά, σαφώς έχεις πάρει και αριστερές αποφάσεις αλλά το ζητούμενο εδώ είναι εντελώς διαφορετικό και μεγαλύτερο. Άσε με λοιπόν να εκτονώνομαι καλύτερα σε μια νεοφιλελέ κυβέρνηση παρά σε σένα (που αναγνωρίζω την πολιτική σου μη εμπειρία). Τι σου πέφτει πιο εύκολο? Ρήξη σε ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ και ΕΞΟΔΟ από την καταραμένη αυτή συντεχνία των καπιταλιστών ή να σε λένε νέο Παπαδήμα? Σχολιο.- με 62% ΟΧΙ και με κλειστες τραπεζες, αυτο το "δεν πήραμε εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα από την ευρωζώνη", πως διαολο το καταλαβανε? θα μας το εξηγησει καποιος?