Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Η ψήφος των αποδήμων Ελλήνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η  ψήφος  των  αποδήμων  Ελλήνων  στο  Ευρωπαϊκό  Κοινοβούλιο

Σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του  Ευρωπαϊκού  Κοινοβουλίου  στο  Στρασβούργο, ο  Μανώλης  Γλέζος έθεσε το φλέγον θέμα της ψήφου των  αποδήμων, λέγοντας:

 «Η Δημοκρατία παραβιάζεται στην Ελλάδα, όταν οι πολίτες της που ζουν στο εξωτερικό δεν μπορούν να ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές, τη στιγμή μάλιστα που, εξαιτίας της κρίσης, υπάρχει ένα νέο μεταναστευτικό κύμα, κυρίως νέων ανθρώπων. Το ελληνικό κράτος ουσιαστικά εμποδίζει όλους αυτούς να ασκήσουν τα δημοκρατικά τους δικαιώματα, καθώς το κόστος μετακίνησης είναι απαγορευτικό. Τελικά θα ψηφίζουν μόνο οι πλούσιοι;
Γιατί η ελληνική κυβέρνηση κωφεύει στις εκκλήσεις των ελληνικών κοινοτήτων και δεν δίνει τη δυνατότητα στους απόδημους Έλληνες να ψηφίζουν από τις χώρες διαμονής τους, ενώ ψηφίζουν στις ευρωεκλογές;
Γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν σέβεται τα σχετικά ψηφίσματα του Ευρω-Κοινοβουλίου και δεν εφαρμόζει παλιότερο σχετικό Νόμο;
Γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πιέζει την ελληνική κυβέρνηση, ενώ κόπτεται για τη διάσωση των Τραπεζών;
Τελικά, ποιος φοβάται ποιον σε αυτή την υπόθεση;»
Δείτε την παρέμβαση σε βίντεο εδώ: http://youtu.be/_Y7WWf08F3g

Σημειώνουμε πως η Κίνηση «ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΠΡΩΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ» έχει αναφέρει πως η Ελλάδα (Ελληνικές Κυβερνήσεις) έχει πολλές φορές ενοχληθεί για το παραπάνω θέμα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Κομισιόν της ΕΕ.
Παράλληλα καταγγέλουμε την αδιαφορία των Κυβερνήσεών μας  να βρει λύση στο πρόβλημα,  παρά το γεγονός, πως έχει καταδικασθεί η Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου!
(υπόθεση  Σιταρόπουλος  κ.α. κατά  της  Ελλάδας, απόφαση  της  08/07/2010).
                                                  Δημήτρης   Ζώης




Η  «ΚΙΝΗΣΗ»  ΣΤΗΡΙΖΕΙ  ΤΟΥΣ «ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ  ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΥΣ»        ΜΙΚΡΟΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΥΣ
Toυ  Δημήτρη  Ζώη
Πατριώτες και νοικοκυραίους τους είχε αποκαλέσει κάποτε ο Aντώνης Σαμαράς τους μικροομολογιούχους. Bέβαια ήταν η εποχή των Ζαππείων, όπου τα μεγάλα λόγια και οι δηλώσεις για τις λάθος συνταγές και για το καταστροφικό  μνημόνιο  περίσσευαν.
Από τότε είχαμε 17 αυτοκτονίες πατριωτών μικροομολογιούχων κι άγνωστο αριθμό «θυμάτων»  που σχετίζονται με την πρωτόγνωρη ληστεία, που έχουν υποστεί οι μικροομολογιούχοι. Ανάμεσα στους 15.000 μικροομολογιούχους βρίσκονται και 3.500 μετανάστες, Έλληνες του Εξωτερικού, που είδαν να εξανεμίζονται  οι κόποι και οι στερήσεις μιας ζωής. Ανάμεσα στους «Ξενιτεμένους» που έχασαν τα λεφτά τους βρίσκονται και αρκετοί Θεσπρωτοί. Ανάμεσά τους βρισκόταν και ο Θεσπρωτός πρώην μετανάστης στη Γερμανία, Γιάννης Ντόκος. O Γιάννης Ντόκος καταγόταν από την Παραμυθιά και είδε να του κλέβει η Πατρίδα τους κόπους του, τις οικονομίες μιας ζωής.
Ο Γιάννης Ντόκος δε θα ψηφίσει στις 25 Γενάρη. Θα το κάνουν όλοι οι άλλοι, γιατί ο  Γιάννης Ντόκος δεν βρίσκεται μαζί μας. Ο Γιάννης  πέθανε από καρκίνο κι όπως δηλώνουν φίλοι του, «δεν άντεχε να βλέπει να τον κλέβει η Πατρίδα» και όπως όλοι λένε στον Σύλλογο των μικροομολογιούχων,  «ήταν  από  τους  πρωταγωνιστές  στο Σύλλογό μας». Όλοι στην Αθήνα  τον θυμούνται, όταν αγωνιζόταν για τη δικαίωση αυτών, που πίστεψαν την Πατρίδα. Αποτέλεσμα ήταν να μην μπορεί να  βγει   «νικητής» στο δύσκολο αγώνα.
 Δυστυχώς πολλοί  είναι οι Έλληνες  Απόδημοι, 3.500 οικογένειες, που λήστεψε η Πατρίδα.                                                      Πολλοί  είναι και οι Ηπειρώτες, που εμπιστεύθηκαν το Ελληνικό Κράτος, αγοράζοντας Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου κι έχασαν τα λεφτά τους. Και αρκετοί είναι οι Θεσπρωτοί  που «γεύτηκαν» τη ληστεία της Συγκυβέρνησης.  
Δυστυχώς  ο  κ.Μπέζας  αδιαφόρησε, απαξίωσε  να συζητήσει με τους Θεσπρωτούς μικροομολογιούχους , να τους συμπαρασταθεί, όπως πολλοί συνάδελφοί του. Βέβαια εμφανίστηκε να καλέσει στο Συνέδριο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ), που έγινε στα Γιάννενα το περασμένο καλοκαίρι, για να  καλέσει τους Ηπειρώτες του Εξωτερικού να …επενδύσουν στην Ελλάδα. Ο κ.Μπέζας όμως,  παρά  την  προσπάθεια ωραιοποίησης της …μεγάλης ανάπτυξης που θα μας ερχόταν και της κατάστασης στην  Ελλάδα, ξεχνά πως «οι καινοτόμες επενδυτικές ευκαιρίες»  στην  Ελλάδα περνούν από τη δικαίωση των Μικροομολογιούχων. Ξεχνά επίσης,  πως  οι Απόδημοι Ηπειρώτες είναι στη μεγάλη  πλειοψηφία  τους  απλοί  άνθρωποι, αγωνιστές του καθημερινού βίου, οι οποίοι αποταμιεύουν  τις  στερήσεις  τους.
 Οι  μικροομολογιούχοι που πίστεψαν τα ψέματα που τους  είπαν,  δηλώνουν σήμερα, πως  δε  θα  ξεχάσουν  τη Ν.Δ.,  τις υποσχέσεις του ψεύτη κ.Σαμαρά, αλλά και του «σωτήρα» κι αρχιτέκτονα της  ληστείας κ.Βενιζέλο, τον πρόεδρο του  ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα οι μικροομολογιούχοι τονίζουν πως τόσο αυτοί, όσο και  οι οικογένειές τους, που φτάνουν τις 180.000,  δε θα ξεχάσουν τη ληστεία και τα  ψέματα της Συγκυβέρνησης.
 Όσο αναφορά τους Θεσπρωτούς  μικροομολογιούχους, αυτοί δηλώνουν πως αυτοί και οι οικογένειές τους δε  θα  ξεχάσουν   τον «σωτήρα»  τους  Αντώνη Μπέζα …

Είναι  βέβαιο  πως τα «κουρεμένα» ομόλογα «κούρεψαν» και την εμπιστοσύνη  που είχαν οι μικροομολογιούχοι στην  Πατρίδα, που με πίκρα, οργή και διάθεση να τιμωρήσουν  τους  υπεύθυνους της ληστείας που έχουν υποστεί, στέλνουν e-mails και  sms μηνύματα σε κινητά μικροομολογιούχων και φίλων τους δηλώνοντας:


ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΦΥΣΙΚΩΝ  ΠΡΟΣΩΠΩΝ
ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ  ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Κάνιγγος 27, 10682 Αθήνα
Τηλ.:  211 8001774, Fax: 211 8001775
info@fpoed-members.gr


ΕΠΕΙΤΑ  ΑΠΟ  3  ΣΧΕΔΟΝ  ΧΡΟΝΙΑ  ΚΟΡΟΪΔΙΑΣ ΚΑΙ  ΑΠΡΑΞΙΑΣ ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΓΙΑ  ΤΙΣ  ΚΛΕΜΜΕΝΕΣ  ΜΑΣ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΕ  ΛΙΓΕΣ  ΜΕΡΕΣ  ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ  Η  ΔΙΚΗ  ΜΑΣ  ΩΡΑ.

ΑΝ  ΞΑΝΑΕΚΛΕΓΕΙ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΝΕΑΣ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  ΘΑ  ΕΙΝΑΙ  ΟΡΙΣΤΙΚΑ  Η  ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ  ΕΜΑΣ
ΚΑΙ  ΤΟ  ΘΕΜΑ  ΜΑΣ  ΔΥΣΤΥΧΩΣ  ΘΑ  ΕΧΕΙ  ΟΡΙΣΤΙΚΑ  ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ.

ΟΛΟΙ  ΞΕΡΕΤΕ  ΠΟΙΟΙ  ΕΧΟΥΝ  ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ  ΑΠΕΝΑΝΤΙ  ΜΑΣ,
ΜΕ  ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ  ΛΥΣΕΙΣ  ΤΙΣ  ΟΠΟΙΕΣ  ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ,
ΜΕ  ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ  ΠΡΟΣΦΑΤΑ  ΣΤΗΝ  ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΒΟΥΛΗ.
ΗΡΘΕ  Η  ΩΡΑ  ΟΛΟΥΣ  ΑΥΤΟΥΣ  ΝΑ  ΤΟΥΣ  ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ,
ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ  ΕΤΣΙ  ΚΑΙ  ΤΙΣ  ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ  ΤΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ.

Ο  ΣΥΛΛΟΓΟΣ, ΜΕ  ΤΟΝ  ΔΗΜΗΤΡΗ  ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟ  ΕΝΕΡΓΟ,
ΘΑ  ΔΩΣΕΙ  ΤΗ  ΜΑΧΗ  ΤΟΥ  ΜΕΧΡΙ  ΤΗΝ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ  ΣΤΙΓΜΗ.

ΚΑΝΤΕ  ΟΛΟΙ  ΤΟΝ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ  ΣΑΣ  ΑΓΩΝΑ  ΓΥΡΩ  ΑΠΟ  ΤΟΝ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ  ΣΑΣ ΠΕΡΙΓΥΡΟ  ΤΙΣ  2  ΜΕΡΕΣ  ΠΟΥ  ΕΧΟΥΝ  ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ  ΜΕΧΡΙ  ΤΙΣ  ΕΚΛΟΓΕΣ, ΓΙΑΤΙ  ΤΟ  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ  ΘΑ  ΑΦΟΡΑ  ΑΜΕΣΑ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ  ΑΠΟ  ΚΑΘΕ  ΦΟΡΑ, ΤΙΣ  ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ  ΖΩΕΣ.    ΓΙΑΤΙ  ΚΑΝΕΙΣ  ΔΕΝ  ΞΕΧΝΑ  ΚΑΙ  ΤΙΠΟΤΑ  ΔΕΝ  ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ.

                             ΜΕ   ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ   ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ,
                                    ΤΟ   Δ.Σ.  ΤΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ