Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

ΠΟΣΕ ΚΕΠ Συμμετέχουμε στην απεργία στις 19 και 20 Μαρτίου


 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΠ
( ΠΟΣΕ ΚΕΠ )

Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία στις 12 Μαρτίου 2014
και στην 48ωρη απεργία στις 19 και 20 Μαρτίου

Την Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014, συζητείται το Νομοσχέδιο «Διοικητικές Απλουστεύσεις – Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα – Τροποποίηση διατάξεων Π.Δ. 318/1992 (Α 161) και λοιπές ρυθμίσεις», στην ολομέλεια της Βουλής. Το εν λόγω νομοσχέδιο προβλέπει την κατάργηση Νομικών Προσώπων του Δημοσίου, την άμεση απόλυση ή τη διαθεσιμότητα κι άλλων δημοσίων υπαλλήλων, ενώ ταυτόχρονα προωθεί την καθιέρωση ενός μόνιμου μηχανισμού δημιουργίας δεξαμενών νέων διαθεσιμοτήτων μέσω της εφαρμογής νέου συστήματος «αξιολόγησης» και της καθιέρωσης υποχρεωτικής ποσόστωσης. 
Την Τετάρτη, 19 Μαρτίου και Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014, απολύονται δημόσιοι υπάλληλοι συνάδελφοι ΙΔΑΧ μαζί με τους σχολικούς φύλακες, τους εκπαιδευτικούς, τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών και άλλους εργαζόμενους που είναι σε διαθεσιμότητα και θα αποτελέσουν τη μεγάλη δεξαμενή των 15.000 απολύσεων για το 2014.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για να ανατρέψουμε, να βάλουμε εμπόδια στα σχέδια τους για τις χιλιάδες απολύσεις. Καμία απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους. Καμιά ιδιωτικοποίηση, καμιά εκχώρηση δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών και οργανισμών στους άρπαγες των επιχειρηματικών ομίλων .
Λέει ψέματα η κυβέρνηση όταν λέει ότι από το πρωτογενές πλεόνασμα θα ενισχύσει τους χαμηλοσυνταξιούχους και τις συντάξεις. Ίσα - ίσα το αντίθετο θα κάνει.
Είτε τα πουν μνημόνια, είτε αναδιαρθρώσεις, είτε αλλιώς, έρχονται νέα μέτρα! Ετοιμάζουν νέες μειώσεις στους μισθούς, νέα χαράτσια και φοροληστεία, νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα τσακίζει κι άλλο τις συντάξεις, την ασφάλιση, τις παροχές υγείας, θα καταργεί ουσιαστικά το ΕΦΑΠΑΞ και άλλα. 
Αυτή η επίθεση της κυβέρνησης έχει επιπτώσεις σε όλους μας.

Συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια που γίνονται σε όλη την Ελλάδα.