Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Ο Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά στη Βουλή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες με τον ΟΓΑ


Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό δημοσίευμα εφημερίδας στη Βουλή αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στις συναλλαγές τους με τον ΟΓΑ.
Ένα ακόμη λόγο έχουν οι αγρότες να είναι αγανακτισμένοι αφού προσέρχονται στο ΟΓΑ προκειμένου να καταβάλλουν το ποσό της τρέχουσας δόσης ή να εξοφλήσουν μέρος των συνολικών οφειλών τους ώστε να τύχουν ρύθμισης των χρεών τους και συγχρόνως να ανανεωθεί το βιβλιάριο ασθενείας τους αλλά οι υπηρεσίες του ΟΓΑ τους παραπέμπουν σε δύο συγκεκριμένες ημερομηνίες 30/06 και 30/11.
Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι στις συγκεκριμένες δύο ημερομηνίες να μην έχουν την δυνατότητα πληρωμής αφού έχουν ήδη ξοδέψει τα χρήματά τους σε άλλες υποχρεώσεις οι οποίες ούτως ή άλλως αυξάνονται καθημερινά.
Αβάστακτες είναι επίσης οι υποχρεώσεις των ασφαλισμένων στο ΟΓΑ, αφού πλέον κάθε τρία έτη αλλάζουν υποχρεωτικά κλίμακα με αύξηση των εισφορών έως και 50%.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση, ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή.