Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Η Π.Σ.Ε. καταγγέλει το κλείσιμο του Εθνικού Ραδιοσταθμού Ιωαννίνων


Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, καταγγέλει το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΑ Ιωαννίνων και συμπαρίσταται στον αγώνα των εργαζομένων.
Το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΑ Ιωαννίνων αποτελεί ένα ακόμα χτύπημα της Κυβερνητικής πολιτικής, στην ποιοτική δουλειά των εργαζομένων που αγωνίζονται για υπεύθυνη, ελεύθερη και αντικειμενική ενημέρωση η οποία απέχει παρασάγγας από μεθοδευμένες προσπάθειες χάλκευσης της αντικειμενικότητας από τους ιδιωτικούς ραδιο...φωνικούς σταθμούς.
Είναι γεγονός ότι κλείνουν την ιστορία της πόλης των Ιωαννίνων, γιατί στην ανάπτυξή της έχει συμβάλλει τα μέγιστα εδώ και εξήντα (60) ολόκληρα χρόνια και η ΕΡΑ Ιωαννίνων, που η φωνή της απετέλεσε σε σημαντικό βαθμό μέσο έκφρασης δημοκρατικού λόγου και διαλόγου.
Με τέτοιου είδους πραξικοπηματικές ενέργειες αφ΄ ενός πλήττεται ένα δημόσιο αγαθό και ρίχνονται εργαζόμενοι οικογενειάρχες στο δρόμο, αφ΄ ετέρου δε καταδεικνύεται από την κυβέρνηση με τον πλέον σαφή και ξεκάθαρο τρόπο, έλλειψη συνταγματικής νομιμότητας, κατάργηση κάθε έννοιας διαλόγου και συμμετοχής και έλλειμμα δημοκρατικής ευαισθησίας, ταυτόχρονα δε και η πρόθεση της να δώσει στους μεγαλοκαναλάρχες, μεγαλοεκδότες και μεγαλοεργολάβους δωρεάν ή αντί πινακίου φακής τις συχνότητες που αποτελούν δημόσια περιουσία, με συνέπεια να γίνεται πλύση εγκεφάλου, προς υποστήριξη συμφερόντων, τα οποία αυτοί θα στηρίξουν.
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος συμπαρίσταται στον αγώνα των εργαζομένων, αντιστέκεται στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και αγωνίζεται για να επανέλθει το δικαίωμα της πληροφόρησης μέσω μιας όντως αντικειμενικής δημόσιας τηλεόρασης .
Αθήνα 3-1-2014
Από το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ