Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

O Eμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας καταγγέλει τις κατασχετήριες επιστολές του ΟΑΕΕ


Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΤΗΡΙΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΟΑΕΕ
Αγαπητοί Συνάδελφοι
Το τελευταίο διάστημα πολλοί από εμάς έχουμε λάβει εκβιαστικά και απειλητικά σημειώματα του ΟΑΕΕ, με τα οποία καλούμαστε να πάμε να εξοφλήσουμε ή να ρυθμίσουμε τις οφειλές μας.
Με αυτά τα τρομοκρατικά σημειώματά του, ο ΟΑΕΕ απαιτεί από μέρους μας χρήματα για υπηρεσίες που δεν μας παρείχε (κλάδος υγείας) και προσαυξήσεις επ’ αυτών, καθώς κι επί των εισφορών στον κλάδο σύνταξης. Έχουν αναφερθεί δε, περιπτώσεις που ζητά χρήματα για εισφορές που έχουν εξοφληθεί. Ταυτόχρονα, μας απειλεί με κατασχέσεις, αν δεν συμμορφωθούμε. Αυτό είναι απαράδεκτο, αφού όποιος δεν πληρώνει εισφορές κάνει κακό στον εαυτό του κι όχι στον ΟΑΕΕ, αφού δεν θα πάρει σύνταξη.
Το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας πιστεύει πως, παράλληλα με τις συνδικαλιστικές δράσεις και τις πιέσεις προς την Κυβέρνηση και την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου για δίκαιη λύση του ασφαλιστικού – δράσεις που τελευταία εντείνονται από τους εμπορικούς συλλόγους πανελλαδικά – δεν πρέπει να αποκλείουμε τη νομική αντιπαράθεση με τον ΟΑΕΕ, ενάντια στην συγκεκριμένη προκλητική αδικία και αυθαιρεσία.
Το αναγκαίο πρώτο βήμα για κάθε συνάδελφο που αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα και κυρίως έχει λάβει σχετικό σημείωμα από τον ΟΑΕΕ, είναι να καταθέσει την αίτηση, που σας διανέμουμε, στο τοπικό γραφείο του ΟΑΕΕ στην Ηγουμενίτσα, ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ.
Στη συνέχεια πρέπει να ενημερώσει στον Εμπορικό Σύλλογο, για τα στοιχεία του και τον αριθμό πρωτοκόλλου.
Η γνωστοποίηση θα γίνεται κάθε: Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή, από 6 μμ – 8 μμ στο τηλέφωνο 2665029487 ή στο ισόγειο γραφείο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (Κυρά Βασιλικής 13), από τις 12 ως τις 22 Νοεμβρίου.
Όλα τα υπόλοιπα θα γίνουν συλλογικά και σε αμφίδρομη επικοινωνία με τους συναδέλφους.
Ο Εμπορικός Σύλλογος αναλαμβάνει αυτή την πρωτοβουλία, επισημαίνοντας στους συναδέλφους ότι δεν είναι σίγουρο ότι θα πετύχουμε αυτό που επιθυμούμε, δικαστικά. Όμως η μάχη απέναντι σε αυτό το κοινωνικό πρόβλημα πρέπει να είναι πολύπλευρη και η πίεση προς τον ΟΑΕΕ έντονη και μαζική, ώστε να δοθεί πολιτική λύση και άμεσα να «παγώσουν» οι κατασχέσεις και οι οφειλές, να ασφαλιστούν τα βιβλιάρια υγείας, να μειωθούν οι εισφορές, να γίνεται ελεύθερη επιλογή μικρότερης κατηγορίας.
Επίσης, ενημερώνουμε πως όσοι συνάδελφοι έχουν, ήδη, καταθέσει στον ΟΑΕΕ άλλη, παρόμοια αίτηση, λαμβάνοντας αριθμό πρωτοκόλλου, δεν χρειάζεται να το επαναλάβουν με τη δική μας, αλλά παρακαλούμε να μας ενημερώσουν για τον αριθμό πρωτοκόλλου που έχουν λάβει.