Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

O Eμπορικός Συλλογος Ηγουμενίτσας δηλώνει την διαφωνία του για το άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές


Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΗ
Συνάδελφε
Οι εμπορικές αλυσίδες, οι υπεραγορές, οι όμιλοι και οι πολυεθνικές, είχαν σταθερή και διαχρονική επιδίωξη την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας. Μεθοδευμένα και συστηματικά, έθεταν το ζήτημα επιδιώκοντας την νομοθετική, πανελλαδική απελευθέρωση λειτουργίας των επιχειρήσεων τις Κυριακές.
Όλοι αυτοί δεν θέλουν κομμάτι από τον τζίρο, αλλά όλο το τζίρο της αγοράς.
Η μικρή επιχείρηση, το μικρομάγαζο, πρέπει γι’ αυτούς να κλείσει, να εξαφανιστεί, για να μπορούν πιο ασύδοτα και εντελώς μονοπωλιακά να εκμεταλλεύονται την όποια αγοραστική δύναμη των καταναλωτών.
Την απαίτησή τους ανέλαβε να ικανοποιήσει η συγκυβέρνηση, η οποία, ανάμεσα στα συμφέροντα των οικονομικών κολοσσών αφενός και την επιβίωση εκατοντάδων χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων, μικρεμπόρων και των οικογενειών τους αφετέρου, πήγε με τους πρώτους.
Την Κυριακή 3 Νοέμβρη 2013, τα ολιγοπώλια έχουν τα εγκαίνια της κατάργησης της Κυριακάτικης Αργίας.
Μαζί τους βρίσκονται τα μαζικά μέσα ενημέρωσης, με στημένα ρεπορτάζ κι οι «έμποροι συνδικαλιστές» της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, οι οποίοι συνεργάστηκαν απροκάλυπτα για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές δεν σχετίζεται με τον τουρισμό, αφού στα τουριστικά μέρη ήδη, τα μαγαζιά λειτουργούν τις Κυριακές. Όχι μόνο δεν θα αυξηθεί ο τζίρος, αλλά θα διοχετευθεί στις υπεραγορές, με τους καταναλωτές να συνδυάζουν την κυριακάτικη βόλτα με τις αγορές τους. Θα αυξήσει τα λειτουργικά έξοδα των μικρομάγαζων. Δεν θα αυξήσει τις θέσεις εργασίας, αντίθετα, θα οδηγήσει στην έξοδο πολλούς από μας και πρώτα τις γυναίκες που δεν θα αντέξουν το απάνθρωπο ωράριο.
Συνάδελφε
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας σε καλεί να προστατέψεις την ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ. Οι δήθεν επτά προαιρετικές Κυριακές το χρόνο θα οδηγήσουν σύντομα σε απελευθέρωση και τις 52 Κυριακές. Στο λέγαμε και στις 30 Δεκεμβρίου 2012, καλώντας σε να μην ανοίξεις το μαγαζί σου, για να μη τους δώσεις την αφορμή που χρειάζονται.
Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις πολυεθνικές – που έχουν φτηνούς εργαζόμενους και φορολογικά προνόμια – με τα δικά τους όπλα. Αυτοί θέλουν και τα δικά μας μαγαζιά ανοιχτά τις Κυριακές – όσο υπάρχουμε ακόμη – για να δίνουμε στους καταναλωτές την εικόνα μιας αγοράς ανοιχτής, επτά μέρες την εβδομάδα.
Τις ώρες και τις μέρες που τα μικρά μαγαζιά είναι κλειστά, οι αγορές «νεκρώνουν», ελάχιστοι καταναλωτές τις επιλέγουν για τα ψώνια τους κι αυτό κλονίζει τα πολυκαταστήματα.
Γι’ αυτό, πρέπει πρώτα να ακυρώσουμε στην πράξη την κυριακάτικη εμπορική λειτουργία κι έπειτα να ανατρέψουμε αυτό το νόμο.
Εμείς χρειαζόμαστε ένα εμπόριο με κανόνες, οι πολυεθνικές χρειάζονται ένα εμπόριο χωρίς φραγμούς στο ωράριο και στις προσφορές για να μας αποτελειώσουν.
Ζητάμε τη νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας (μία μόνο Κυριακή ανοιχτά το χρόνο – αυτή πριν από τα Χριστούγεννα).
Δηλώνουμε απερίφραστα και προς κάθε κατεύθυνση ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ.
-
Ο Αντιρρησιας 2013είπε...
Απαντηση στον ανωτερω που λέει ότι πρέπει να δουλεύουν τα μαγαζιά την Κυριακή ειδάλλως θα πάει στα Γιάννενα..
Δηλαδη εσυ φιλε Κυριακατικα θα πας για ψωνια..ολες τις αλλες μερες δεν προλαβαινεις απο την πολυ δουλεια...δεν θα πας για τσιπουρα??
Μ'αυτη την νοοτροπια της απειλης..καλυτερα να πας στα Γιαννενα..μαλλον τον ξερεις καλα τον δρομο και την αγορα.Δεν περιμενει απο εσενα η αγορα να την στηριξεις μια επιπλεον ημερα..μια Κυριακη.
Ο Ανώνυμος είπε...
ρε καταλαβετε το ..... δεν θέλουμε να γίνουμε Αλβανία.... που δεν εχουν κυριακές γιορτες και γενικά τίποτα...
να μην πάει ΚΑΝΕΙΣ να ψωνίσει κυριακή... μας τα πήραν όλα τουλαχιστον ας πολεμήσουμε για την κυριακή.... αν είχαμε λεφτα θα ψωνίζαμε και τις άλλες μέρες,την κυριακη περιμέναμε?? αιντε να πέσει η παλιο γερμανικη κυβερνηση...
Ο Ανώνυμος είπε...
Προς τον ανεγκεφαλο που ξεστόμισε και απειλή οτι θα παει στα γιαννενα.Να παει και να μην γραψω και λογοκριθει που αλλου να παει.Ποσες ωρες ρε πρεπει να δουλευει ο εμπορος? Δεν δικαιουτε ρεπό? Ο υπάλληλος πόσες κι αυτός ? Την οικογένεια να την διαλύσουμε τελείως? Η μήπως απαγορεύεται να πάει κανείς εκκλησία-για όποιον πάει-?Η μήπως δεν έχει κι άλλες υποχρεώσεις κοινωνικες ή άλλες έκτατες ή και σε πιό προσωπικου χαρακτήρα,η ασθένειας? Η Κυριακή σε μαρανε για ψώνια..Υποστηρικτή του μνημονίου και των γερμανών ..Απο ότι φαίνεται έχεις και λεφτα για ξόδεμα..καλοφάγωτα λοιπόν