Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

H συμμετοχή τους φοβίζει!


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Δελτίο Τύπου
… η συμμετοχή μας τους φοβίζει!
Την Τετάρτη23/10/2013, αντιπροσωπεία από την Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών Ηπείρου - Λευκάδας συναντήθηκεστα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ε.Ο.Π.Υ.Υ., στα Ιωάννινα με την Προϊσταμένη της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΟΠΥΥ Ιωαννίνων και συζήτησαν για τα θέματα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των Μηχανικών.
Οι εργαζόμενοι στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., στα Ιωάννινα καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Παρόλα αυτά υπάρχουν εγγενείς αδυναμίες του συστήματος να εξυπηρετήσει πλήρως είτε μερικώς τους ασφαλισμένους σε συγκεκριμένες ειδικότητες ιατρών. Το πρόβλημα επιτείνεται καθώς ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. χάνει ιατρούς και ταυτόχρονα δεν ζητάει την επέκταση του καταλόγου των συμβεβλημένων με αυτό ιατρών. Η τελευταία ρύθμιση με την οποία οι ασθενείς καλούνται να πληρώσουν μόνοι τους τη διαφορά που προκύπτει από την τιμή αναφοράς που καθόρισε ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. μέχρι την πραγματική τιμή του φαρμάκου που συνταγογράφησε ο θεράπων ιατρός οδηγεί σε νέα επιβάρυνση τους ασφαλισμένους. Υπολογίζεται ότι το 2009 η συμμετοχή των ασφαλισμένων κυμαινόταν στο 10% και τώρα και με τις νέες ρυθμίσεις θα ανέλθει τουλάχιστον στο 30%.
Επίσης θα μπορούσε ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο ποιοι ιατροί δεν έχουν ξεπεράσει το όριο επισκέψεων και να ενημερώνονται έτσι άμεσα οι ασφαλισμένοι ώστε να κατευθύνονται στους ιατρούς που μπορούν να τους δεχθούν.
Στα πλαίσια της ορθολογικής διαχείρισης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. απαιτείται η γνώση του αριθμού ασφαλισμένων στην περιοχή μας, του ποσού που εισφέρουν αντίστοιχα στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και του ποσού που ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. καταβάλλει για τους ασφαλισμένους του. Ταυτόχρονα ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δεν γνωρίζει το κόστος που καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι εκτός του συστήματος Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Είναι επίσης φανερό ότι οι σημαντικές διαφορές στις καταβαλλόμενες εισφορές οδηγούν αναγκαστικά τις παροχές σε χαμηλό επίπεδο.
Ως Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών Ηπείρου – Λευκάδας, θεωρούμε ότι η ένταξη του κλάδου υγείας του ταμείου μας στον εξαρχής ελλειμματικό ΕΟΠΥΥ ( εκτίμηση ελείμματος 1,2 δις ευρώ για το 2013) υποβάθμισε δραματικά το επίπεδο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των μηχανικών.
Γνωρίζοντας ότι η Ελληνική Πολιτεία δεσμεύεται σε μέτρα κοινωνικής προστασίας θεωρούμε αυτονόητη την πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ειδικά στους μηχανικούς που αδυνατούν να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές.
HΡιζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών ξεκίνησε την πορεία της όταν πριν από μερικούς μήνες συμμετείχε ενεργά στις κινητοποιήσεις στο ΕΤΑΑ ενάντια στις αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών. Είδαμε ότι αν είμαστε ενωμένοι και αποφασιστικοί, μπορούμε να έχουμε αποτέλεσμα. Προϋπόθεση για μεγαλύτερες νίκες, είναι μια νέα πλειοψηφία στο ΤΕΕ διαμορφωμένη από το σύνολο των μηχανικών που διαλύονται από την κρίση και τα μνημόνια, των μηχανικών που αντιστέκονται.
Το ψηφοδέλτιο της Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Μηχανικών Ηπείρου – Λευκάδας αποτελείται κατά πλειοψηφία 2/3 περίπου από νέες υποψηφιότητες και από υποψηφίους που στις προηγούμενες εκλογές συμμετείχαν σε διαφορετικά ψηφοδέλτια. Ενωθήκαμε σήμερα για να δημιουργήσουμε ένα Τεχνικό Επιμελητήριο που έχουμε ανάγκη τόσο εμείς όσο και η κοινωνία. Τα παιχνίδια πολιτικού καιροσκοπισμού των ηγετικών στελεχών ειδικά των παρατάξεων ΠΑΣΚ-Σ και ΔΚΜ που κορυφώθηκαν στις ενδιάμεσες εκλογές για την ανάδειξη της απερχόμενης Διοικούσας στο ΤΕΕ Ηπείρου (15/9/2010 ) με την κάθοδό τους με τέσσερα διαφορετικά ψηφοδέλτια η ΠΑΣΚ-Σ και τρία ψηφοδέλτια η ΔΚΜ συνεχίζονται σήμερα με την κάθοδό τους στις εκλογές της 24ης Νοεμβρίου 2013 με νέους τίτλους ψηφοδελτίων.
Απευθυνόμαστε σε όλους τους μηχανικούς, στα μέλη και φίλους των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων και παρατάξεων, με κύριο σύνθημα την ανατροπή τόσο κεντρικάστο ΤΕΕ όσο και στο τμήμα Ηπείρου. Η συνδιοίκηση τα τελευταία χρόνια στο ΤΕΕ Ηπείρου ουσιαστικά και των τριών παρατάξεων ( Ενότητα, ΠΑΣΚ -Σ , ΔΚΜ ) πρέπει να ανατραπεί. Κλείνουμε το κεφάλαιο των διοικήσεων και των μηχανισμών ενός ΤΕΕ που μας άφησε απροστάτευτους από τις τραγικές επιπτώσεις της κρίσης.
Επικοινώνησε μαζί μας. Ενημερώσου. Μπες στο διάλογο και πες την άποψή σου. Δράσε. Ένωσε τη φωνή σου με τη δικιά μας. Γιατί…
… η συμμετοχή μας φόβος τους, η αποχή μας δύναμή τους!
Η Γραμματεία Ν. Ιωαννίνων
Ιωάννινα 25/10/2013