Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Συγκίνηση σε όλη την Ήπειρο για το θάνατο του Θ. Χάιδου


Ήταν πρόεδρος του Αγελαδοτροφικού Συνεταιρισμού
Συγκίνηση σε όλη την Ήπειρο για το θάνατο του Θ. Χάιδου
Συνελήφθησαν οι άλλοι τρεις κυνηγοί της παρέας του
Σε τραγωδία κατέληξε η πρώτη εξόρμηση παρέας κυνηγών. Ο επίλογος για έναν 58χρονο από τον Αρχάγγελο Πρέβεζας γράφτηκε το απόγευμα της Τετάρτης, στο Λια Φιλιατών. Ήταν η μέρα έναρξης για το κυνήγι της πέρδικας. Οι τέσσερις κυνηγοί είχαν λάβει θέσεις. Η εξέλιξη ήταν δραματική. Κανένας δεν μπορούσε να τη φανταστεί μέχρι εκείνη τη στιγμή. Το ένα μέλος της παρέας έφευγε για πάντα από τη ζωή. Προηγήθηκε ένας πυροβολισμός και στη συνέχεια ο 58χρονος από το βράχο που βρίσκονταν, κάνοντας καρτέρι στις πέρδικες, έπεσε και κατέληξε σε χαράδρα εκατό μέτρων.
Σοκ προκάλεσε στον κτηνοτροφικό κόσμο της Ηπείρου, η δημοσιοποίηση της ταυτότητας του 56χρονου κυνηγού που προχθές το απόγευμα έπεσε νεκρός από σκάγια μελών της παρέας του. Πρόκειται για τον συνεταιριστή και πρόεδρο του Αγελαδοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας – Πρέβεζας Θεόδωρο Χάιδο, ο οποίος ήταν και από τα ιδρυτικά στελέχη του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ).
Τη βαθιά τους θλίψη εξέφρασαν χθες με ανακοινώσεις η γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ», η Ένωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας καθώς και ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας ΣΕΚ. «Ο Θ. Χάιδος, βοήθησε τα μέγιστα στη δημιουργία του ΣΕΚ αλλά και στην οργάνωση των κτηνοτρόφων της περιοχής του», τόνισε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Παν. Πεβερέτος.
Συνελήφθησαν οι φίλοι του
Εν τω μεταξύ μετά από μεγάλη προσπάθεια άνδρες της Πυροσβεστικής ανέσυραν τον Θεόδωρο Χάιδο που είχε πέσει νεκρός από σκάγια κυνηγετικού όπλου σε χαράδρα ύψους δέκα μέτρων σε δασώδη περιοχή του Λιά Θεσπρωτίας. Η Αστυνομία συνέλαβε τους άλλους τρεις κυνηγούς που ήταν παρέα με τον άτυχο 56χρονο, ηλικίας 31, 36 και 37 ετών αντίστοιχα και τους παραπέμπει για ανθρωποκτονία από αμέλεια και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Επίσης κατέσχεσε τα κυνηγετικά τους όπλα. Για τις συνθήκες του θανάσιμου τραυματισμού συνεχίζει τις ανακρίσεις η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηπείρου : για το θάνατο του Χάιδου Θεόδωρου
Απέραντη θλίψη στα μέλη και τους φίλους της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α και βαθιά συγκίνηση, προκάλεσε ο θάνατος του συναγωνιστή και φίλου μας Θοδωρή από τον Αρχάγγελο Πρεβέζης. Ο Θεόδωρος Χάιδος ήταν ένας μαχητής της ζωής, για την οικογένεια του και την κοινωνία όλη. Έφυγε άδικα από κοντά μας.
Πάντα φιλομαθής και σκεπτόμενος. Όλα αυτά τα χρόνια που τον γνωρίσαμε μέσα στους αγώνες του αγροτοκτηνοτροφικού κινήματος, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗ και τη διάλυση των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών , μας δίδαξε ήθος και ανιδιοτέλεια. Όλοι εμείς στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α θα τον θυμόμαστε πάντα για τη μαχητικότητά του, τη συνέπεια του, τη ντομπροσύνη του και το κριτικό του πνεύμα. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας και την αμέριστη συμπαράσταση στην οικογένεια του, στους συγγενείς και τους φίλους του.
3 Οκτώβρη 2013