Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Περί μυδοκαλλιεργιών στη Σαγιάδα


Ως ορθή χαρακτηρίζεται από πολλούς, υπάρχουν και διαφωνίες, η διαπαραταξιακή απόφαση (ψηφίστηκε και από συμβούλους της πλειοψηφίας και από συμβούλους της αντιπολίτευσης) του δημοτικού συμβουλίου Φιλιατών να εγκατασταθούν μονάδες μυδοκαλλιέργειας στη Σαγιάδα και συγκεκριμένα στη Συκιά και στο Στροβίλι, μεταφερόμενες από άλλη περιοχή. Το σκεπτικό είναι ότι θα δώσουν ώθηση στην τοπική οικονομία, αφού είναι ένα εξαγώγιμο είδος τα μύδια με καλές προοπτικές. Υπάρχουν αντιδράσεις από κατοίκους και από το τοπικό συμβούλιο Σαγιάδας, που γνωμοδότησε αρνητικά, όπως και ο εισηγητής αντιδήμαρχος, ωστόσο σε αυτές τις περιπτώσεις, γνώμη μας είναι, ότι θα πρέπει να στεκόμαστε στην ανάπτυξη αυτή καθ' αυτή, την οποία έχει ανάγκη, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ο τόπος. Με την ευκαιρία, να ρωτήσουμε, αν άρχισαν οι εργασίες εγκατάστασης των μυδοκαλλιεργειών στην περιοχή.
http://www.katoci.com/2013/10/blog-post_73.html#more
Ως ορθή χαρακτηρίζεται από πολλούς (μπορείς να μας τους πεις κι εμάς;) υπάρχουν και διαφωνίες (ολόκληρο το τοπικό διαμέρισμα Σαγιάδας!!!)
Το σκεπτικό είναι ότι θα δώσουν ώθηση στην τοπική κοινωνία (θα καταστρέψουν δυο παραλίες κι έτσι δεν θα χρειάζεται να ρθει κανένας στη Σαγιάδα θα πάει κατευθείαν στα Σύβοτα, για να τελειώνουμε!
Ψαράδες, μαγαζιά στον αγύριστο!!!)
θα πρέπει όμως να στεκόμαστε στην ανάπτυξη αυτή καθ' αυτή (ανάπτυξη είναι να βρίσκουν δουλειά δυο τρία άτομα και να την χάνουν καμιά πενηνταριά!)
Ο συντάκτης του άρθρου βιάζεται τόσο πολύ για την...ανάπτυξη ώστε ρωτάει με αγωνία: Άρχισαν οι εργασίες εγκατάστασης;
Με την ευκαιρία, έχει και μια παραλία ακόμα στη Σαγιάδα το Κεραμίδι, τη θέλει κανείς;;;;;;
http://labastia.blogspot.com/