Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Αλβανοί με ψεύτικους τίτλους αρπάζουν περιουσίες Βορειοηπειρωτών


Όπως καταγγέλλει η Πανηπ/κή Συνομοσπονδία Ελλάδος:
Αλβανοί με ψεύτικους τίτλους αρπάζουν περιουσίες Βορ/των
Ζητείται παρέμβαση του Υπ.Εξωτερικών για να τηρηθούν οι διεθνείς συνθήκες
Μεθοδευμένη εκστρατεία έχουν εξαπολύσει Αλβανοί, με την ανοχή και κάλυψη των Αλβανικών αρχών, για την υφαρπαγή περιουσιών των Βορειοηπειρωτών.
Η καταγγελία περιέχεται σε υπόμνημα που απέστειλαν στον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Άκη Γεροντόπουλο η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και η Ομοσπονδία Σωματείων Επαρχίας 'Ανω Δερόπολης Β. Ηπείρου ''Οι Σελλοί».
Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν «Αλβανοί εμφανίζονται ως δήθεν απόγονοι τσιφλικάδων, στερούμενοι παντός τίτλου ιδιοκτησίας και προβαίνουν σε προπηλακισμούς και εκδίωξη κατοίκων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας από τα σπίτια τους και τα κτήματά τους και πάντα ταύτα σε προφανή συμπαιγνία με Αλβανικούς παράγοντες».
Όπως προσθέτουν οι δύο φορείς της Αποδημίας, από έρευνα που έγινε στα αρχεία του Αλβανικού κράτους, δεν προέκυψε κανένα στοιχείο ότι οι καταπατητές ή τυχόν δικαιοπάροχοί τους, είχαν ιδιοκτησία στα μειονοτικά χωριά, όπως ενδεικτικά στο Ραντάτι της Κάτω Δερόπολης, Βοδίνο και Βόδριστα Άνω Δερόπολης Αργυροκάστρου.
Καταλήγοντας επισημαίνουν ότι η προστασία των περιουσιών της Ελληνικής Μειονότητας προστατεύεται από το Διεθνές Δίκαιο, το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας του 1914 και από άλλες διεθνείς συμβάσεις και ζητούν την παρέμβαση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, προκειμένου να γίνουν οι δέουσες ενέργειες για την προστασία των Βορειοηπειρωτών.
Τρεις Υφυπουργοί στην Κυβέρνηση;
Θέμα χρόνου είναι η ανακοίνωση των νέων υφυπουργών της Αλβανικής Κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, σχεδιάζει να μοιράσει πολλές θέσεις υφυπουργών στους «συμμάχους» του προκειμένου να μετριάσει τη δυσφορία που υπάρχει από την κατανομή των υπουργείων. Τα τελευταία 24ωρα ως υποψήφιοι υφυπουργοί ακούγονται τα ονόματα των στελεχών του ΚΕΑΔ, Θανάση Πότση, Γιάννη Μπάμπη, Άλκη Πούλη, ενώ τα σενάρια «εμπλέκουν» για πιθανή ανάθεση αξιώματος Υφυπουργού και στον Πρόεδρο του MEGA κ. Χρ. Κίτσιο.
Αντικατάσταση του Ι. Ντάκου
Εν τω μεταξύ με απόφαση του νέου πρωθυπουργού Έντι Ράμα, τερματίστηκε η θητεία του κ. Γιάννη Ντάκου, ως γενικού προξένου της Αλβανίας στα Γιάννενα.