Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Αναστάτωση χθες στα Γιάννενα για τα περί "λουκέτου" στο Αεροδρόμιο


Αναστάτωση χθες στα Γιάννενα για τα περί «λουκέτου» στο Αεροδρόμιο
Περί «πρωτοφανούς εγκλήματος» έκανε λόγο το Επιμελητήριο…
Θόρυβος και μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε χθες στα Γιάννενα από την είδηση που κυκλοφόρησε στα αθηναϊκά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι το αεροδρόμιο Ιωαννίνων μαζί με άλλα 21 σε όλη την Ελλάδα πρόκειται να κλείσει, ύστερα από απαίτηση της Τρόικα! Tο Επιμελητήριο Ιωαννίνων να σπεύδει να ανακοινώσει περί «πρωτοφανούς εγκλήματος» σε βάρος της περιοχής μας, εάν τελικά υιοθετηθεί μια τέτοια πρόταση.
Ο Δημ. Δημητρίου
«Η πρόταση έρχεται σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία το σύνολο των φορέων της περιοχής αναζητούν αναπτυξιακές λύσεις οι οποίες στηρίζονται βασικά στην επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του Αεροδρομίου Ιωαννίνων. Όταν λοιπόν όλες οι προτάσεις έχουν ως βασικό πυλώνα ανάπτυξης το αεροδρόμιο δεν μπορεί κανείς να μιλάει σοβαρά για την κατάργησή του», τόνισε, μεταξύ άλλων σε χθεσινή δήλωσή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημ. Δημητρίου. Και πρόσθεσε ότι θα φέρει το θέμα στην πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου προκειμένου «να τοποθετηθούμε επίσημα και προφανώς να καθορίσουμε τις ενέργειες στις οποίες θα προβούμε προκειμένου να αποτρέψουμε την υλοποίηση ενός τέτοιου ενδεχόμενου», καλώντας τα μέλη του και τους άλλους τοπικούς φορείς να αντιδράσουν έγκαιρα και αποφασιστικά.
Η πρόταση και η διάψευση…
Η είδηση που… ταρακούνησε χθες σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο φορείς και πολίτες, έκανε λόγο για πρόταση μιάς επιτροπής της Lutfhansa προς το ΤΑΙΠΕΔ για κλείσιμο αερολιμένων που εξυπηρετούν απομακρυσμένα νησιά, αλλά και δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και αφορά στα αεροδρόμια: Σητείας, Αλεξανδρούπολης, Αράξου, Καλαμάτας, Νέα Αγχιάλου, Λήμνου, Χίου, Καστοριάς, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Σκύρου, Σύρου Ικαρίας, Λέρου Καρπάθου, Νάξου, Πάρου, Μήλου, Κυθήρων, Αστυπάλαιας, Καστελόριζου και Κάσσου. Το ΤΑΙΠΕΔ έσπευσε βέβαια γρήγορα να διαψεύσει, αλλά ποιος πιστεύει τον κατοχικό οργανισμό της τρόϊκα!