Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Για τις μυδοκαλλιέργειες στην Σαγιάδα


μυδοκαλλιέργειες
Αυτή τη θέση ζητούν μυδοκαλλιεργητές, για μετεγκατάσταση των μονάδων τους. Ανάμεσα στις παραλίες Στροβίλι και Συκιά! Το Τοπικό Συμβούλιο Σαγιάδας, αρνήθηκε (9-7-2013) αλλά το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φιλιατών, παρά την αρνητική εισήγηση του αντιδήμαρχου, ψήφισε θετικά! Οι παραλίες του Δήμου Φιλιατών είναι τρείς: Το Κεραμίδι, το Στροβίλι κι η Συκιά.
Δυο από αυτές (Το Στροβίλι και η Συκιά) καταργούνται με απόφαση των Συμβούλων του Δήμου Φιλιατών!!! Κωστάρας Σταύρος, Τσέκας Νικόλαος, Βλάχος Παρασκευάς, Μποροδήμου Γεωργία, Ρούμπης Γεώργιος, Λένης Φίπιππος, Γκίκας Θωμάς, Φερεντίνος Μιλτιάδης, Γκίζας Χρήστος, Μποροδήμος Ιωάννης, Σπανοπούλου-Σάρα Ηλιάνα, Καψάλης Δημήτριος, Μποροδήμος Κω/νος, Τόλης Χριστόφορος και Ρέγγας Λαέρτης.
Υπέρ της εισήγησης (δηλ. να ΜΗΝ γίνουν) ψήφισαν οι Στεργίου Παναγιώτης, Τάσιος Νικόλαος, Φερεντίνος Λάμπρος, Μπεράτης Γεώργιος, Σωτηρίου Παναγιώτης, Στεργίου Παναγιώτης, Μπάντιος Ελευθέριος και Μάνος Κων/νος.
Επειδή είμαι σίγουρος ότι αρκετοί από τους σύμβουλους που ψήφισαν αυτή την καταστροφή ΔΕΝ ήταν καλά ενημερωμένοι (Δεν γνώριζαν για παράδειγμα ότι θα μπορούσαν και αυτοί οι δυο καλλιεργητές να πάνε μαζί με τους υπόλοιπους λίγο πιο πέρα, ώστε να μην ενοχλούν τόσο πολύ)
Ελπίζω ότι θα δεχτούν ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ με παρουσία όλων των ενδιαφερόμενων, δηλαδή ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ που τόσο άσχημα αγνόησαν την άποψή τους!
Ο ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ θα πρέπει να αφήσει και τον τουρισμό να ζήσει! ΔΕΝ μπορεί να τα θυσιάσουμε ΟΛΑ για ένα σκοπό.
Κανείς δεν είπε να μη ζήσουν κι αυτοί. Λίγο πιο πέρα ρε αδερφέ! Είναι ανάγκη να χωθείς μέσα στις παραλίες;
-
-
-
-
-
αναπτυσσόμενες ή αναπτυγμένες;
Προς Την Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου
ΘΕΜΑ: Απόψεις επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τον τουρισμό Τουρισμός - Υδατοκαλλιέργειες
Όπως προκύπτει από τον χάρτη που συνοδεύει την ΚΥΑ η περιοχή της Σαγιάδας κατατάσσεται στις αναπτυσσόμενες τουριστικά περιοχές. Σύμφωνα με το θεσμοθετημένο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τις υδατοκαλλιέργειες (ΦΕΚ 2505Β΄/4.11.2011) η περιοχή της Σαγιάδας κατατάσσεται στις ιδιαίτερα αναπτυγμένεςπεριοχές. Με την υπό διαβούλευση ΚΥΑ δίνεται ως κατεύθυνση η αποφυγή χωροθέτησης νέων μονάδων υδατοκαλλιεργειών στις περιοχές τουρισμού που χαρακτηρίζονται ως ανεπτυγμένες ή αναπτυσσόμενες τουριστικά και παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη θαλάσσιου τουρισμού. Σημειώνουμε ότι στην θεσμοθετημένη ΚΥΑ του Τουρισμού η χωροθέτηση νέων μονάδων υδατοκαλλιεργειών δεν επιτρέπονταν μόνο στις ανεπτυγμένες τουριστικά περιοχές. Επομένως θα πρέπει να επιτρέπονται η χωροθέτηση μονάδων υδατοκαλλιέργειες στις αναπτυσσόμενες τουριστικά περιοχές.
Ιωάννινα,4.07.2013
[Επειδή τα ελληνικά μου διαφέρουν από τα ελληνικά του συντάκτη κι επειδή και η λογική μου επίσης αδυνατεί να συλλάβει το νόημα και το μεγαλειώδες συμπέρασμα , μήπως κανείς μπορεί να βοηθήσει;;;]
http://labastia.blogspot.gr/