Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Παραιτήθηκε ο Γεώργιος Δάλλας. Ζητά παρέμβαση για τον πρώην Δήμαρχο Σαγιάδας


Παραιτήθηκε ο Γεώργιος Δάλλας από το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου Φιλιατών. Ζητά την παρέμβαση εισαγγελέα για την διερεύνηση ποινικών ευθυνών του πρώην Δημάρχου Σαγιάδας
Με επιστολή στο πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Φιλιατών, ο τέως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Δάλλας (με υποστήριξη ΝΔ) υπέβαλε την παραίτηση του, ζητώντας παράλληλα με αίτησή του, από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας να ενεργήσει τα δέοντα , για την διερεύνηση των ποινικών ευθυνών, των εμπλεκομένων, τόσο του πρώην Δημάρχου Σαγιάδας (με υποστήριξη ΝΔ) με των συναυτουργών του αιρετών και δημοτικών υπαλλήλων, στην διάπραξη των καταγγελλόμενων εγκλημάτων, όσο και των αιρετών και δημοτικών υπαλλήλων του Δήμου Φιλιατών που γνώριζαν και συγκάλυπταν τα καταγγελλόμενα εγκλήματα.
Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του Γεωργίου Δάλλα.
Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου
Ατυχώς, τόσο η κοινωνικοοικονομική κατάσταση μετά τις δημοτικές εκλογές του 2010, όσο και υπηρεσιακοί και άλλοι οικογενειακοί λόγοι , δεν μου επέτρεψαν να πραγματοποιήσω την μετακίνησή μου από το Μεσολόγγι στην Θεσπρωτία.
Ούτε επίσης η επιλογή του Δημάρχου, των συνεργατών του και των δημοτικών συμβούλων του, να πολιτευθούν βασιζόμενοι αποκλειστικά στην αριθμητική υπεροχή, που τους απέδωσαν με την πανηγυρική εκλογή τους , οι ψηφοφόροι του Δήμου, εμπόδισε τόσο εμένα , όσο και τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας να ασκήσουμε τον μόνο ρόλο που αποκλειστικά μας επιφυλάξατε. Αυτόν της άσκησης του ελέγχου στις πράξεις και παραλείψεις σας, με την καταψήφιση των θεμάτων που διαφωνούσαμε ή είχαμε άλλη άποψη. Με την κατάθεση της πληθώρας των ερωτήσεων, ερωτήσεις που αντιμετωπίστηκαν από την παγερή αδιαφορία του Δημάρχου (εκλέχθηκε με υποστήριξη ΠΑΣΟΚ) και των συνεργατών του, με την ανοχή σας και με την μνημειώδη παρατήρησή σας "μια κάποια απάντηση δόθηκε, είτε σας ικανοποιεί είτε όχι" , που μας οδήγησε να καταψηφίσουμε την επανεκλογή σας στην δεύτερη περίοδο της θητείας σας.
Ο δρόμος που επέλεξε ο Δήμαρχος και η πλειοψηφία που τον στηρίζει οδήγησε στην τρέχουσα επικαιρότητα , που με το ταυτόχρονο ξεκίνημα της προεκλογικής περιόδου για τις εκλογές του 2014, ζήσαμε το τελευταίο διάστημα.
Επιστέγασμα της οποίας ήλθε η ανταπάντηση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας (εκλέχθηκε με υποστήριξη ΠΑΣΟΚ) στον δημοσιογράφο και πρώην Δήμαρχο Σαγιάδας (με υποστήριξη ΝΔ) Βαγγέλη Μάστορα , έχοντας προηγηθεί και η αλληλογραφία του ιδίου δημοσιογράφου, δια του τύπου και με τον Δήμαρχο.
Ως εκ τούτου η παρουσία μου για το υπόλοιπο διάστημα της θητείας καθίσταται άνευ λόγου και σας υποβάλλω την παραίτησή μου από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου.
Με την ευκαιρία αυτή και ως τελευταία πράξη με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου ζητώ τα παρακάτω:
1. Από τον αξιότιμο Δήμαρχο Ηγουμενίτσας , επικαλούμενος την εντιμότητα που επέδειξε στους δημότες του, να μας ενημερώσει ποιοι τον πληροφόρησαν , είτε αιρετοί, είτε δημοτικοί υπάλληλοι για τα πεπραγμένα του πρώην Δημάρχου Σαγιάδας.
2. Από τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας να ζητήσουν όλα τα έγγραφα σχετικά με τις καταγγελλόμενες αποφάσεις του πρώην Δημάρχου Σαγιάδας και να τα προωθήσουμε από κοινού στο ΣΔΟΕ για των έλεγχο των έργων και προμηθειών από άποψη εικονικότητας των συναλλαγών.
3. Από την Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας να διατάξει Ε.Δ.Ε. και να ελέγξει πειθαρχικά τους εμπλεκόμενους αιρετούς και δημοτικούς υπαλλήλους, του Δήμου Φιλιατών, για παράβαση καθήκοντος, με την αποσιώπηση και συγκάλυψη των καταγγελλόμενων πράξεων του πρώην Δημάρχου Σαγιάδας.
4. Από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, κοινοποιώντας την παρούσα και συνοδευόμενη από την επιστολή – απάντηση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας και από το σχετικό παράβολο, να ενεργήσει τα δέοντα , για την διερεύνηση των ποινικών ευθυνών, των εμπλεκομένων, τόσο του πρώην Δημάρχου Σαγιάδας , με των συναυτουργών του αιρετών και δημοτικών υπαλλήλων, στην διάπραξη των καταγγελλόμενων εγκλημάτων, όσο και των αιρετών και δημοτικών υπαλλήλων του Δήμου Φιλιατών που γνώριζαν και συγκάλυπταν τα καταγγελλόμενα εγκλήματα.
Δάλλας Γεώργιος
Δημοτικός Σύμβουλος
Ανώνυμος είπε...
Τα λαμόγια πάνε να κάνουν γαργάρα τη σημαντική παρέμβαση Δάλλα. Ήδη το λαλίστατο παπαγαλάκι με άποψη, περί άλλων τιτιβίζει. Για τον μάστορα ούτε λέξη δεν ανέφερε. Τέτοια ξεφτίλα δεν την συγχωράει ο κόσμος.