Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Tέταρτη ημέρα ισλαμοφασιστικής βίας στην Αίγυπτο. 800 νεκροί από την αρχή των συγκρούσεων


 Τέταρτη ημέρα ισλαμοφασιστικης βίας στην Αίγυπτο. 800 νεκροί από την αρχή των συγκρούσεων

 Έρευνα από την εισαγγελια για δολοφονίες και "τρομοκρατία" που εξασκουν οι ισλαμοφασιστες διεξαγεται για 250 μελών της Ισλαμοφασιστικης μουσουλμανικής αδελφότητας, πάνω από 1.000 συλλήψεις ισλαμοφασιστων, εκκενώθηκε το τέμενος αλ Φατχ από τους μουσουλμανοφασιστες

 
Αύγουστος 18 2013 08:40

 
Εισαγγελείς στην Αίγυπτο άρχισαν έρευνα σε βάρος 250 γουρουνιών της Μωαμεθανοφασιστικης μουσουλμανικής αδελφότητας για φόνο, απόπειρα φόνου και τρομοκρατία, όπως μετέδωσε το αιγυπτιακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA. Η αστυνομία προέβη σε πάνω από 1.000 συλλήψεις μελών και συμπαθούντων της μουσουλμανοφασιστικης αδελφότητας μετά τις συγκρούσεις της Παρασκευής ανάμεσα σε υποστηρικτές του ανατραπέντος ισλαμιστή δικτατορα Μοχάμεντ Μόρσι και τις δυνάμεις ασφαλείας.Νωρίτερα, οι δυνάμεις ασφαλείας απομάκρυναν τους Μουσουλμανοφασιστες που βρίσκονταν στο τέμενος αλ Φατχ έπειτα από τις ανταλλαγές πυρών που σημειώθηκαν με γουρουνια ισλαμοφασιστες της μουσουλμανικής αδελφότητας, ενώ η υποστηριζόμενη από το στρατό κυβέρνηση, αντιμέτωπη με μια χαοτική κατάσταση, φέρεται να εξετάζει το να θέσει εκτός νόμου την ισλαμοφασιστική οργάνωση. Αυτόπτες μάρτυρες είδαν ένοπλους παρακρατικους μωαμεθανοφασιστες να πυροβολούν από ένα παράθυρο του τεμένους, όπου είχαν καταφύγει τα γουρουνια του δικτατορα Μόρσι κατά την διάρκεια των σφοδρών, αιματηρών συγκρούσεων στην καρδιά της αιγυπτιακής πρωτεύουσας την Παρασκευή. Εικόνες που μετέδωσαν αιγυπτιακοί τηλεοπτικοί σταθμοί απεικόνιζαν έναν ένοπλο ισλαμοφασιστα να πυροβολεί από τον μιναρέ του τεμένους αλ Φατχ και στρατιώτες να ανταποδίδουν τα πυρά. Μερικές ώρες αργότερα, αστυνομικοί εισέβαλαν και άδειασαν το κτίριο, προχωρώντας σε δεκάδες συλλήψεις.Δεν είναι σαφές εάν υπήρξαν νεκροί στις συγκρούσεις στην τέταρτη ημέρα βίας στην Αίγυπτο, με απολογισμό σχεδόν 800 νεκρούς.

 
Ταραχές σε όλη τη χώρα

 
Ταραχές αναφέρθηκαν και στην Αλεξάνδρεια, όπου ένα γραφείο των Μουσουλμανοφασιστων αδελφών μουσουλμάνων παραδόθηκε στις φλόγες.Καθώς η οργή αυξάνεται από τον Αιγυπτιακο Λαο εναντια στα ισλαμοφασιστικα τσουτσεκια των δυτικων αποικιοκρατων, ο πρωθυπουργός Χάζεμ ελ Μπεμπλάουι πρότεινε να τεθεί εκτός νόμου η ισλαμοφασιστικη αδελφότητα – αλλάζοντας τους όρους του παιγνιδιού στη σύγκρουση για την εξουσία στην πολυπληθέστερη χώρα του αραβικού κόσμου. "Δεν αντιμετωπίζουμε πολιτικές διαιρέσεις, αντιμετωπίζουμε έναν πόλεμο που διεξάγουν οι εξτρεμιστές που καθημερινά εξελίσσεται σε τρομοκρατία", υποστήριξε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο πολιτικός σύμβουλος του προέδρου, Μοστάφα Χεγκάζι. "Θα κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο όχι μόνο με επιχειρήσεις ασφαλείας, αλλά και τηρώντας το νόμο εντός του πλαισίου [σεβασμού] των ανθρωπίνων δικαιωμάτων".

 
Προσπάθεια να τεθεί εκτός νόμου η Ισλαμοφασιστικη αδελφότητα

 
Εάν η πρόταση του Μπεμπλάουι εφαρμοστεί και η Μωαμεθανοφασιστικη αδελφότητα τεθεί εκτός νόμου, αυτό θα την ωθήσει σε πρακτικές παρανομίας, πέρα από το ότι θα σημάνει επίσης την έναρξη ενός κύματος μαζικών συλλήψεων ισλαμοφασιστικων μελών. Πολλές δυτικές αποικιοκρατικς κυβερνήσεις καταδίκασαν το πρόσφατο κύμα αντιδρασης εναντια στον ισλαμοφασισμο της Αιγυπτιακης κυβερνησης και του Αιγυπτιακου Λαου, περιλαμβανομένων των ΗΠΑ, στη χώρα, που έχει συνάψει μια στρατηγικής σημασίας συνθήκη ειρήνης με το Ισραήλ και όπου βρίσκεται η Διώρυγα του Σουέζ, μια μείζων αρτηρία για το παγκόσμιο εμπόριο. Στη χωρα οπου ο δικος τους δικτατορας Μορσι προσπαθησε να επιβαλλει την φασιστικη Σαρια, καλεσε για τζιχαντ εναντια στην Συρια όπως του ειπαν τα αφεντικα του οι αμερικανοι, απεκλεισε ακομα πιο βαρβαρα τους Παλαιστινιους σε συνεργασια με τους σιωναζι. Ωστόσο η Σαουδική Αραβία αλλα και τα Ηνωμενα Αραβικα Εμιρατα υποστήριξαν την υποστηριζόμενη από το στρατό και τον Αιγυπτιακο Λαο κυβέρνηση κατηγορώντας τον παλιό τους εχθρό, την Μουσουλμανική Αδελφότητα, ότι προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την Αίγυπτο. Το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι στις ταραχές της Παρασκευής σκοτώθηκαν 173 άνθρωποι, ανάμεσά τους 95 στο κέντρο του Καΐρου, στα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τις διαδηλώσεις – την "ημέρα της οργής" για τους Ισλαμοφασιστες Αδελφούς Μουσουλμάνους, που κατήγγειλαν την καταστολή της Τετάρτης, στην οποία είχαν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 578 άνθρωποι. Στον απολογισμό των νεκρών περιλαμβάνονται 57 αστυνομικοί, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών. Ανάμεσα σε εκείνους που σκοτώθηκαν χθες ήταν ο γιος του Μοχάμεντ Μπαντίε, ενός από τους ηγέτες της Ισλαμοφασιστικης Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Έχασε τη ζωή του κοντά στο τέμενος αλ Φατχ, που μετατράπηκε σε πρόχειρο νεκροτομείο και καταφύγιο των γουρουνιων οπαδων του δικτατορα Μόρσι . Το κτίριο περικυκλώθηκε κατά την διάρκεια της νύχτας και η αστυνομία εκτόξευσε δακρυγόνα στο χώρο της προσευχής νωρίς το πρωί, γεμίζοντας το χώρο με λευκό καπνό και κάνοντας αποπνικτική την ατμόσφαιρα για όσους βρίσκονταν στο εσωτερικό του ναού. Λίγη ώρα αργότερα, ακούγονταν πυροβολισμοί κι από τις δύο πλευρές. Οι αρχές της Αιγύπτου ανέφεραν ότι προσήγαγαν πάνω από 1.000 ισλαμοφασιστες μετά τις ταραχές της Παρασκευής, με έναν ισλαμοφασιστα να εμφανίζεται σε τηλεοπτικά πλάνα με χειροπέδες κι ένα αυτόματο στην αγκαλιά. Σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας συνελήφθη επίσης ο Μοχάμεντ αλ Ζαουάχρι, αδελφός του ηγέτη της αλ Κάιντα Αϊμάν αλ Ζαουάχρι. Ο μεταβατικός πρωθυπουργός Μπεμπλάουι δήλωσε ότι η Παρασκευή "ήταν μια πολύ άσχημη μέρα. Έγιναν επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα, σε υπουργεία. Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη. Δεν θα υπάρξει καμιά συμφιλίωση με εκείνους τα χέρια των οποίων έχουν βαφτεί με αίμα και με εκείνους οι οποίοι έστρεψαν όπλα εναντίον του κράτους και των θεσμών του".

Η "ταυτότητα" της Αδελφότητας - Νέες κινητοποιήσεις

Η Μουσουλμανοφασιστικη Αδελφότητα είχε επίσημα διαλυθεί από το στρατιωτικό καθεστώς της Αιγύπτου το 1954, επι Νασερ, όταν προσπαθησε να κανει φασιστικο πραξικοπημα που την ειχαν διαταξει οι δυτικοι αποικιοκρατες και οι σιωναζι. Ειχε το θρασσος να εμφανιστει ως μη κυβερνητική οργάνωση τον Μάρτιο. Η Ισλαμοφασιστικη μουσουλμανικη αδελφοτητα, που ιδρύθηκε το 1928 από εγγλεζους κατασκοπους και σιωναζι, έχει μεγαλη αντιλαικη δραση και παρεμβασεις υπερ των αποικιοκρατων. Εφτιαξε προσφατα κι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα, το Κόμμα Ελευθερίας και Δικαιοσύνης, που ιδρύθηκε το 2011, μετά τις διαδηλώσεις που οδήγησαν στην πτώση του καθεστώτος του σοσιαλδημοκρατη δικτατορα της χώρας Χόσνι Μουμπάρακ, ο οποιος βασιζοταν στη βια και στην υποστηριξη των δυτικων αποικιοκρατων και των σιωναζι, μεχρι που αυτοι αποφασισαν ότι επρεπε να υποστηριξουν τους ισλαμοφασιστες. Η Μουσουλμανοφασιστικη Αδελφότητα κέρδισε και τις πέντε εκλογικές αναμετρήσεις που ακολούθησαν την πτώση του Μουμπάρακ, χαρη στα λεφτα και την υποστηριξη που της παρειχαν οι δυτικοι αποικιοκρατες και οι σιωναζι. Ο Μόρσι κυβέρνησε για μισο χρόνο σαν δημοκρατικος προεδρος πριν προσπαθησει να επιβαλλει την Σαρια κατι που ξεσηκωσε γιγαντιαίες λαικες κινητοποιήσεις στις οποίες κάλεσαν οι διαδηλωτες που ειχαν ριξει και τον δικτατορα Μουμπαρακ. Ο επικεφαλής του στρατού Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι ανέτρεψε τον επιδοξο δικτατορα Μόρσι την 3η Ιουλίου, υποστηρίζοντας ότι προέβη στην κίνηση αυτή για να αποτρέψει τον κίνδυνο η χώρα να οδηγηθεί σε εμφύλια σύρραξη. Ο εκπρόσωπος της Μουσουλμανοφασιστικης Αδελφότητας Γκέχαντ Ελ Χάνταντ δήλωσε το Σάββατο ότι η αστυνομία συλλαμβάνει γιους και κόρες ηγετικών στελεχών της οργάνωσης για να αποκτήσει έτσι ένα πλεονέκτημα. Παρά την αιματοχυσία, οι ισλαμοφασιστες κάλεσαν τους γουρουνουποστηρικτές τους να διαδηλώνουν καθημερινά την ερχόμενη εβδομάδα, αν και δεν αναφέρθηκαν μεγάλες κινητοποιήσεις ως πριν από λίγο. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, 12 εκκλησίες δέχθηκαν επιθέσεις και πυρπολήθηκαν την Παρασκευή από τους ισλαμοφασιστες. Οι αρχές κατηγόρησαν τους ισλαμοφασιστές για τις καταστροφές.