Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Nα μην ξεχαστούν τα εγκλήματα των ναζιστών στην Ήπειρο


"Nα μην ξεχαστούν τα εγκλήματα των ναζιστών στην Ήπειρο"...
Με αφορμή τα ολοκαυτώματα σε Κεράσοβο Πωγωνίου και Κομμένο Άρτας...
Την υποχρέωση όλων μας, προκειμένου να διατηρηθεί άσβεστη η εθνική μνήμη για τις θηριωδίες των ναζιστικών στρατευμάτων στην Ήπειρο και να μεταλαμπαδευθεί στις νέες γενιές, υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνη, με αφορμή τον εορτασμό των ολοκαυτωμάτων σε Κεράσοβο Πωγωνίου και Κομμένο Άρτας.
Ο περιφερειάρχης, σε χαιρετισμό που απηύθυνε σε εκδήλωση, που τελέστηκε στο Κεράσοβο, για το ολοκαύτωμα του χωριού στις 15 Αυγούστου 1944 από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, ανακοίνωσε ότι η περιφέρεια Ηπείρου, θα συνδράμει στην έκδοση αφιερώματος (σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή) για τα μαρτυρικά χωριά της Ηπείρου, που θα καλύπτει και το κενό που υπάρχει με τη διδασκαλία της σύγχρονης ιστορίας στα σχολεία μας.
Στο μεταξύ ο περιφερειάρχης επισκέφτηκε το μαρτυρικό Κομμένο, έδρα του δήμου «Νικολάου Σκουφά», όπου συναντήθηκε με το δήμαρχο Ευστ. Γιαννούλη, τον αντιδήμαρχο Κ. Βούλγαρη και τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Δημ. Δήμο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης και με την ευκαιρία των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την εκτέλεση 317κατοίκων του Κομμένου από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 16 Αυγούστου1943, ο Περιφερειάρχης εξέτασε με τη δημοτική Ααχή τρόπους μετατροπής σε μουσείο οικίας εκτελεσθέντος, ενώ ανακοίνωσε ότι σε πρώτο στάδιο, θα προωθήσει μέσω των υπηρεσιών της περιφέρειας την εκπόνηση μελέτης για τη συντήρηση και στερέωση του ιστορικού ιερού ναού της Παναγίας.