Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

H τουρκαλβανική κυβέρνηση λέει ότι η ευθύνη για την βεβήλωση του Ναού στην Πρεμετή ανήκει σε ιερείς και πιστούς!!!!


ΔΙΩΧΤΕ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΟΑΛΒΑΝΟΥΣ ΑΠ' ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!
Αλβανικό ΥΠΕΞ: Η ευθύνη για τα επεισόδια στον ναό της Πρεμετής ανήκει σε ιερείς και πιστούς
Τι ανακοίνωσε το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών για τα γεγονότα στην Πρεμετή και την επίθεση κατά του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο.
Αύγουστος 20 2013 16:56
Ανακοίνωση σε σχέση με τα βίαια γεγονότα στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, στην Πρεμετή, αλλά και την επίθεση με πέτρες κατά του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας, στο Αργυρόκαστρο, εξέδωσε το αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών, τονίζοντας την ανάγκη για "ανάλυση των γεγονότων με ψυχραιμία, αυτοσυγκράτηση και στο πλαίσιο που αυτά εξελίσσονται".
Η ανακοίνωση αναφέρεται στην απάντηση που έδωσε η επιτετραμμένη της αλβανικής πρεσβείας στην Αθήνα, Ερμίρα Μπράχο, στο διάβημα που της επιδόθηκε από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.
Στην ανακοίνωση του αλβανικού ΥΠΕΞ σημειώνεται ότι "τα επίσημα στοιχεία μιλούν για διαφορετικές καταστάσεις" και ότι "στο Γενικό Προξενείο του Αργυροκάστρου βρέθηκε μια σχετικά μικρή πέτρα, η οποία - κατά τις προκαταρκτικές έρευνες - μπορεί να πετάχτηκε τυχαία από τους τροχούς κάποιου διερχόμενου οχήματος".
Για τα δε επεισόδια στην εκκλησία, στην Πρεμετή, η ανακοίνωση κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα όσα συνέβησαν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι φέρουν ευθύνες οι ιερείς και οι πιστοί, οι οποίοι - κατά την κ. Μπράχο - "έσπασαν τον κλοιό της ιδιωτικής αστυνομίας, αφαίρεσαν τα προστατευτικά υλικά και μπήκαν στο κτίριο".
Αναφορικά με τους τραυματισμούς, σημειώνεται ότι, όντως, δύο τραυματίες παρουσιάστηκαν στο νοσοκομείο της πόλης, αλλά, όπως υποστηρίζεται, δεν δέχτηκαν να καταθέσουν στα αρμόδια όργανα.
Στο μεταξύ, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, άνδρες της ιδιωτικής αστυνομίας "Aulona", από κοινού με υπαλλήλους του Δήμου Πρεμετής, κατέλαβαν εκ νέου του κτίριο της εκκλησίας, όπου από το απόγευμα της Δευτέρας δεν υπήρχε παρουσία ιερέα ή πιστών.
Οι υπάλληλοι του Δήμου καθάρισαν τους χώρους, αφαιρώντας εκ νέου ιερά σκεύη, που είχαν επανατοποθετήσει χθες ιερείς και πιστοί, ενώ έκλεισαν με τοίχο πόρτες και παράθυρα για να εμποδίσουν τυχόν νέα προσπάθεια εισόδου των πιστών στον χώρο.
-
-
-
"Επιστρέφει ο εφιάλτης στην Αλβανία"
Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013, 12:31
Προβοκάτσια στημένη από τους εναπομείναντες μηχανισμούς του παραπαίοντος Σαλί Μπερίσα βλέπουν διπλωματικοί κύκλοι στην Αθήνα πίσω από τα γεγονότα της Πρεμετής στην Αλβανία. Ο μεγάλος ηττημένος του αλβανικού πολιτικού σκηνικού στο οποίο παρατηρείται μία ολοκληρωμένη «αλλαγή φρουράς» και ριζική αντικατάσταση του πολιτικού προσωπικού της χώρας αυτής, παίζει τα τελευταία του χαρτιά επενδύοντας στην ένταση και την υπόθαλψη των εθνικιστικών παθών στο αλβανικό νότο. Αυτός είναι ο λόγος που το ελληνικό ΥΠΕΞ διατηρεί χαμηλούς τόνους στην υπόθεση αυτή.
Είναι εντυπωσιακό άλλωστε ότι μετά τα θετικά σχόλια που ακολούθησαν την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Αλβανίας στην Αθήνα Έντι Ράμα και την έκφραση της βούλησης των Τιράνων να δώσουν μία τελική λύση στην εκκρεμότητα του καθορισμού των ορίων της ελληνικής και αλβανικής ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη) στο Ιόνιο, ξέσπασε η «κρίση της Πρεμετής» με αιχμή του δόρατος της προβοκατόρικης ενέργειας παρακρατικούς της περιοχής και μία…. ιδιωτική εταιρεία Security.
Ως νομιμοποιητικός μανδύας χρησιμοποιείται από τους παρακρατικούς αυτούς κύκλους απόφαση του Δήμου Πρεμετής του 2003 σύμφωνα με την οποία η δημοτική αρχή έχει δικαιώματα επί της ακινήτου στο οποίο λειτουργεί η εν λόγω εκκλησία. Η επιλογή της χρονικής στιγμής για την ενεργοποίηση εγγράφου που συντάχθηκε προ δεκαετίας καταδεικνύει την πρόθεση των εθνικιστικών αλβανικών – παρακρατικών κύκλων να δημιουργήσουν πρόβλημα τριβής με την Αθήνα αλλά και την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας.