Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Eρωτιματικά και αιχμές του δημάρχου Φιλιατών για τα λουτρά Σαγιάδας


Ερωτηματικά & αιχμές του δημάρχου Φιλιατών για τα λουτρά Σαγιάδας...
Άγρια κόντρα με τον πρώην δήμαρχο Βαγγέλη Μάστορα... Καλό είναι από μεριάς του πρώην δημάρχου αλλά και του τωρινού να αποφεύγονται προσβλητικοί χαρακτηρισμοί...
Άγρια κόντρα με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς εκατέρωθεν (που καλό είναι να αποφεύγονται) έχει ξεσπάσει μεταξύ του δημάρχου Φιλιατών Μηνά Παππά και του πρώην δημάρχου Σαγιάδας Βαγγέλη Μάστορα... Ο δήμαρχος Φιλιατών κατηγορήθηκε από τον κ. Μάστορα ότι εγκατέλειψε τα λασπόλουτρα, που είχε δημιουργήσει η πρώην δημοτική αρχή Σαγιάδας.
Σε κείμενο, που μας απεστάλη, και αποτελεί απάντηση του δημάρχου Φιλιατών στην εφημερίδα "Θεσπρωτών Διαβούλευση" του κ. Μάστορα, ο κ. Παππάς βάζει εωτηματικά, αφήνει και αιχμές....
Αναφέρει συγκεκριμένα: "Γιατί τα άρτια, στις φωτογραφίες, λασπόλουτρα, ξεκίνησαν να λειτουργούν χωρίς άδεια. Γιατί υπήρξε επικέντρωση τόσο στην κατασκευή και όχι στις προδιαγραφές των εγκαταστάσεων. Γιατί δεν εξασφαλίστηκε πιστοποιητικό λειτουργίας των εγκαταστάσεων; Πόσο στοίχισαν τα λασπόλουτρα;".
Και προσθέτει: "Η αλήθεια είναι πως για τα λασπόλουτρα Σαγιάδας προσπαθήσαμε, διαθέσαμε χρήματα και προσωπικό για να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα, αφού οι ανάγκες συντήρησης των εγκαταστάσεων ήταν τεράστιες, μόλις λίγους μήνες μετά τη φωτογράφιση των εγκαινίων. Προσπαθήσαμε να προσδιορίσουμε τις απαραίτητες αλλαγές και αναβαθμίσεις των εγκαταστάσεων ώστε να εξασφαλίσουμε τα απαραίτητα πιστοποιητικά και να αποκτήσουμε τη σχετικά άδεια . Εις μάτην… Πολύ γρήγορα κατανοήσαμε πως η επιλογή της θέσης και η προχειρότητα των εγκαταστάσεων είχαν καταδικάσει την επένδυση στο να μην έχει καμία τύχη για αδειοδότηση ούτε ως υπαίθρια εγκατάσταση πόσο μάλλον ως κλειστή (10 μέτρα από τη θάλασσα). Αυτή είναι η αλήθεια για τα λασπόλουτρα μέχρι σήμερα, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για να εξασφαλίσουμε τις συνθήκες για τη βιώσιμη και νόμιμη ανάπτυξη τους υπολογίζοντας πάντα το κόστος και το όφελος κάθε κίνησης μας".