Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Είναι Έλληνας ή Αλβανός ο Αλέκος Χατζής


 

 


 

 

 

Είναι Έλληνας ή Αλβανός ο Αλέκος Χατζής

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τον Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Αξιότιμοι κύριοι,

Απευθύνομαι σε σας λόγω της θεσμικής σας ιδιότητας. Ο Δρ Αλέκος Χατζής είναι ένας επιφανής Έλληνας από την Πολύτσανη του Πωγωνίου ηλικίας 82 ετών και με βεβαρυμμένη υγεία, οικονομολόγος, δημοσιογράφος και λόγιος, συγγραφέας οκτώ βιβλίων και εκδότης των εφημερίδων «Μεγαλόχαρη Πολύτσανη» και «Αφύπνιση».

Είναι ο πρώτος Έλληνας που αντιτάχθηκε στο παλιό καθεστώς της Αλβανίας με την αρθρογραφία του, που αναδημοσίευσε μάλιστα το περιοδικό του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. Υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την πατρίδα του και από το 1991 ζει στην Ελλάδα.

Η μητέρα πατρίδα του φέρθηκε με την γνωστή υποκρισία και αθλιότητα που συνηθίζει να αντιμετωπίζει τους ομογενείς. Η περίπτωσή του όμως είναι ξεχωριστή, καθώς είναι μια αδέσμευτη προσωπικότητα. Επειδή ο φίλος μου Αλέκος Χατζής είναι σε προχωρημένη ηλικία και η πατρίδα οφείλει να του αποδώσει την ελληνική ιθαγένεια που του στερούν οι πολιτικάντηδες και οι γραφειοκράτες (ΣΣ: για να μην γίνω πιο συγκεκριμένος), σας ζητώ να προχωρήσετε άμεσα στην απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας σε αυτόν και στα παιδιά του.

Παραθέτω δύο αποσπάσματα από το πρόσφατο βιβλίο του «Ένας “Αλβανός” στην Ελλάδα» που καταδεικνύει την τυχοδιωκτική πολιτική που ασκεί η ελληνική Πολιτεία έναντι των Βορειοηπειρωτών.
Μετά τιμής

Μάκης Ανδρονόπουλος
δημοσιογράφος