Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Συρία - Αίγυπτος


Ισλαμιστές άρπαξαν και βίαζαν 15χρονη Χριστιανή στην Συρία
Μετά από σκληρές συγκρούσεις, την πόλη της Αλ Κουσεϊρ ανακατέλαβε ο συριακός στρατός στις αρχές Ιουνίου. Ανάμεσα στις βιαιότητες που έλαβαν χώρα στην πόλη, ήταν και η ιστορία της 15χρονης Μαριάμ, η οποία υπέφερε στα χέρια ισλαμιστών μαχητών και συγκεκριμένα της οργάνωσης «Τζαμπάτ αλ Νούσρα».Οι ισλαμιστές εκμεταλλεύτηκαν το προφορικό διάταγμα (φάτουα) που είχε εκδώσει σεΐχης σύμφωνα με το οποίο θεωρείται νόμιμος ο βιασμός αλλόθρησκης (μη σουνίτισσας) γυναίκας. Ο αρχηγός της ταξιαρχίας «Τζαμπάτ αλ Νούσρα» ήταν ο πρώτος που παντρεύτηκε την 15χρονη καθολική και αφού τη βίασε κατ' εξακολούθηση τη χώρισε.Στη συνέχεια, την ανάγκασαν να παντρευτεί άλλον ισλαμιστή, ο οποίος με τη σειρά του την κακοποίησε σεξουαλικά. Η ίδια ιστορία επαναλήφθηκε με 15 διαφορετικούς άνδρες. Οι συνεχείς βιασμοί της 15χρονης την οδήγησαν στην ψυχολογική κατάρρευση και αφού «τρελάθηκε» οι ισλαμιστές τη σκότωσαν.Την ιστορία της Μαριάμ έφεραν στο φως δύο καθολικοί ιερείς της περιοχής.H ειδηση εχει αναφερθει και παλιοτερα στο litlepost.blogspot μεταφερομενη από το Syria Report
Ωμό βίντεο: Ένοπλοι ισλαμοφασιστες πετούν στο κενό διαδηλωτές στην Αίγυπτο!
Ένα βίντεο-σοκ έρχεται στο φως της δημοσιότητας, αναδεικνύοντας με τον πιο σκληρό τρόπο την ωμή βία και τις δολοφονίες διαδηλωτών στην Αίγυπτο.Το επεισόδιο μαγνητοσκοπήθηκε στην Αλεξάνδρεια. Ομάδα ενόπλων, σύμφωνα με τον ιστότοπο litlepost.blogspot, που ανήκουν σε παρακλάδι της Αλ Κάιντα, επιτίθενται σε νεαρούς διαδηλωτές, οι οποίοι, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν το μένος των ισλαμιστών, ανέβηκαν στην οροφή ενός κτιρίου.Εκεί παγιδεύονται και στη συνέχεια τους πετούν στο κενό. Αμέσως μετά μάλιστα, ένας από τους αυτούς χτυπά στο κεφάλι το διαδηλωτή που βρίσκεται λιπόθυμος στο έδαφος.Το βίντεο αναρτήθηκε σε φόρουμ της Αλ Κάιντα στο Διαδίκτυο και δημοσιοποιήθηκε από τo syriareport.
http://www.youtube.com/watch?v=4vPeC3UJpdA
ΑΙΓΥΠΤΟΣ Εξαιρετικά τεταμένα τα πνεύματα
Οι ισλαμοφασιστες «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» επιμένουν ότι οι οπαδοί τους δέχτηκαν αναίτια επίθεση από το στρατό, ο οποίος Αιγυπτιακος στρατος επιμένει, διανέμοντας και σχετικό οπτικό υλικό, ότι άγνωστοι ισλαμοφασιστες εξαπέλυσαν επίθεση και με όπλα ακόμη κατά των στρατιωτών. Συμπλήρωσε ότι ανακρίνονται 650 άνθρωποι για τα επεισόδια. Στο περιθώριο των εξελίξεων αυτών, γνωστοποιήθηκε ότι παραιτήθηκαν από το δίκτυο «αλ Τζαζίρα» του Κατάρ 22 Αιγύπτιοι εργαζόμενοι στο Κάιρο καταγγέλλοντας «μετάδοση ψευδών ειδήσεων τις τελευταίες μέρες υπέρ των ισλαμοφασιστων "Αδελφών Μουσουλμάνων"». Η είδηση μεταδίδεται από το δίκτυο “Syria Report” ενώ μεταδωθηκε στην Ελλαδα από το litlepost.blogspot.Οικονομική «κινητοποίηση»Στο Κάιρο βρέθηκε, χτες, επικεφαλής αντιπροσωπείας ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Ο Αμπντουλάχ μπιν Ζαγιάντ έσπευσε να εκφράσει, με τον τρόπο αυτό, τη στήριξή του στην ανατροπή Μούρσι και να «βοηθήσει» τη νέα, υπό το στρατό, ηγεσία ν' αντιμετωπίσει άμεσα και επείγοντα οικονομικά ζητήματα όπως είναι η χρηματοδότηση των προνοιακών βοηθημάτων για το ψωμί. Ετσι, ανακοίνωσε 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε εγγυήσεις και δάνεια και η Σ. Αραβία έσπευσε να προσθέσει, ώρες αργότερα, άλλα 5 δισεκατομμύρια δολάρια.Την ίδια ώρα, γινόταν γνωστό ότι τόσο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπ. Νετανιάχου, όσο και ο υπουργός Αμυνας, Μ. Γιααλόν, βρίσκονταν, τις τελευταίες μέρες, σε διαρκή επικοινωνία με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Τζ. Κέρι, και τον υπουργό Αμυνας, Τσακ Χέιγκελ, με στόχο να μη διακοπεί η οικονομική βοήθεια των ΗΠΑ προς τον αιγυπτιακό στρατό (1,3 δισεκατομμύρια ετησίως) λόγω της ανατροπής Μούρσι και της αναστολής του Συντάγματος, εκτιμώντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν «πολύ επικίνδυνη για την ασφάλεια του Ισραήλ».Από την άλλη, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σ. Λαβρόφ, τόνιζε ότι η Μόσχα στηρίζει «οποιονδήποτε προσπαθεί ν' αποκλιμακωθεί η βία» και επανέλαβε τη ρωσική ανησυχία για συνέχιση της εμφύλιας έντασης.