Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα ΚΕΠ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία την Τρίτη 16 Ιούλη 2013


e-mail που λάβαμε
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΠΟΣΕ ΚΕΠ) συμμετέχει στην 24ωρη απεργία την Τρίτη 16 Ιούλη 2013.
Η κυβέρνηση με τις προτροπές της Ευρωπαικής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ. συνεχίζει την επίθεση στους εργαζόμενους με σκοπό τον πλουτισμό μιας χούφτας πλουτοκρατών. Τα μέτρα που θα φέρει δεν αφήνουν κανέναν απ’έξω, δε θα αφήσουν τίποτα όρθιο τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.
Η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή νομοσχέδιο με το οποίο:
Ο μισθός και το μεροκάματο που θα παίρνουν οι εργαζόμενοι θα καθορίζεται με βάση τις ανάγκες της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Καταργούν την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τις κλαδικές συμβάσεις. Φέρνει νέες περικοπές στον ΕΟΠΥΥ με νέα χαράτσια, κόψιμο διαγνωστικών εξετάσεων, νοσηλίων, με αποτέλεσμα να τις πληρώνει από την τσέπη του ο εργαζόμενος προς όφελος των επιχειρηματιών.
Μέσα από το φορολογικό νομοσχέδιο επιβάλλει νέα φοροληστεία για το λαό με τις νέες κλίμακες, έτσι ώστε ο εργαζόμενος, τα λαϊκά στρώματα να πληρώνουν από το πρώτο ευρώ.
Προωθείται και επίσημα η απόλυση χιλιάδων εργαζομένων από τους Δήμους όπως οι δημοτικοί αστυνόμοι, σχολικοί φύλακες, συμβασιούχοι, εργαζόμενοι με ασφαλιστικά μέτρα κ.α. αποτελειώνοντας το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά για όλους και παραδίδοντας στα επιχειρηματικά συμφέροντα τομείς κοινωνικής πολιτικής, σε Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια. Υπάρχει σχεδιασμός για νέες μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, με μείωση ή κατάργηση της αποζημίωσης.
Με μία απλή υπουργική απόφαση θα είναι δυνατή πλέον η κατάργηση θέσεων σε όλο το δημόσιο τομέα και το προσωπικό των καταργούμενων θέσεων θα τίθεται αυτομάτως σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Η νέα Ελλάδα που μας διατυμπανίζουν είναι νέα Μανωλάδα.
Συνάδελφε συναδέλφισα, μην τους φοβάσαι. Δείξε το μπόι σου.
"Αν δεν μοιραστείς τον αγώνα, θα μοιραστείς την ήττα" (Μπρέχτ)
Όλοι και όλες στις απεργιακές κινητοποιήσεις σε κάθε πόλη. Παλεύουμε για:
• Κατάργηση του νέου πακέτου μέτρων που έρχεται με το πολυνομοσχέδιο.
• Να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
• Καμία διαθεσιμότητα-κινητικότητα-απόλυση – καμία ιδιωτικοποίηση.
• Μονιμοποίηση - τακτοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων στα ΚΕΠ.