Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Ο Μίκης Θεοδωράκης απαντά στις αλητείες της αμερικανοπληρωμένης Ρεπούση!


Μίκης στη Ρεπούση:
«Σήκω φύγε από τη χώρα πήγαινε στη Νιγηρία…»!
Σφοδρή επίθεση με αφορμή τις δηλώσεις και για το Ζάλογγο
Σφοδρή επίθεση που προκαλεί αίσθηση στο Πανελλήνιο εξαπέλυσε ο Μίκης Θεοδωράκης προς την Μαρία Ρεπούση, με αφορμή τις τελευταίες τοποθετήσεις της και βέβαια μετά τα περί «εθνικού μύθου», όπως χαρακτήρισε το χορό του Ζαλόγγου.
Ο Μίκης κάνει λόγο για «εθνομηδενισμό» και τονίζει στην βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ πως είναι προνόμιό της που ζει στην Ελλάδα. «Αν είχα δύναμη, θα έλεγα στη Ρεπούση: είναι προσόν που ζεις στην Ελλάδα και είσαι Έλληνας. Αν δεν το καταλαβαίνεις πήγαινε αλλού, πήγαινε να ζήσεις στη Νιγηρία…» (!) είπε σε έντονο ύφος ο μουσικοσυνθέτης.
Η ΠΣΕ
«Έχει δικαίωμα η κ. Ρεπούση να πιστεύει ό,τι θέλει, δεν είναι όμως επιτρεπτό στη σημερινή οδυνηρή πραγματικότητα να προκαλεί, να αποπροσανατολίζει το λαό από τα πραγματικά σημερινά προβλήματα και να επιχειρεί να διαστρεβλώσει και να παραμορφώσει την ιστορική πραγματικότητα».
Αυτό τονίζει ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Οικονόμου, με αφορμή το σχόλιο της Μαρίας Ρεπούση, ότι ο χορός του Ζαλόγγου είναι εθνικός μύθος. Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Οικονόμου, «η κ. Ρεπούση ανήκει σ’ αυτούς τους ιστορικούς που πρωταγωνιστούν στο έργο της "αποδόμησης" της ιστορικής αλήθειας».