Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Δυσαρέσκεια σε Πρέβεζα για ΤΕΙ και μεταφορά της έδρας στην Ηγουμενίτσα


Δυσαρέσκεια σε Πρέβεζα και ΤΕΙ για την έδρα της Ηγουμενίτσας
Σφόδρα ενοχλημένοι είναι φορείς κι αρχές της Πρέβεζας από τις εξελίξεις σχετικά με το ΤΕΙ καθώς η πόλη χάνει την έδρα της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας η οποία στο εξής θα βρίσκεται στην Ηγουμενίτσα.
Από το Δήμο Πρέβεζας, την Περιφερειακή Ενότητα αλλά και τον τοπικό κυβερνητικό βουλευτή της Ν.Δ. Δημήτρη Τσουμάνη, που από κοινού είχαν επισκεφθεί τον Υπουργό Παιδείας κατά το παρελθόν για να διεκδικήσουν περισσότερα τμήματα, δεν υπάρχει επίσημα καμία αντίδραση. Ανεπίσημα όμως φαίνεται ότι τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά και όλοι ψάχνουν να βρουν τι έφταιξε κι έμειναν με ένα τμήμα του ΤΕΙ κι αυτό κουτσουρεμένο.
Η δυσαρέσκεια είναι έντονη και πολλοί μιλούν για μία τεράστια πολιτική ήττα που υπέστησαν από κοινού καθώς η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αποδεικνύει ότι τους άκουσε μεν, δεν τους πήρε τοις μετρητοίς δε…
Την ίδια ώρα έκπληξη προκαλεί η δήλωση του Προέδρου του ΤΕΙ Ηπείρου Ευριπίδη Γλαβά, ο οποίος μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων υποστήριξε ότι ήταν λάθος του Υπουργείου η μεταφορά της έδρας από την Πρέβεζα στην Ηγουμενίτσα και για το λάθος αυτό το ΤΕΙ θα κάνει παρέμβαση στο Υπουργείο Παιδείας… ζητώντας την αλλαγή του Προεδρικού Διατάγματος.
Είναι αλήθεια δύσκολο να κατανοήσει κάποιος τι ενοχλεί τον Πρόεδρο του ΤΕΙ, εκτός κι αν βρίσκει πολλά τα χιλιόμετρα από την Άρτα μέχρι την Ηγουμενίτσα ή θεωρεί ότι η Πρέβεζα θα εξυπηρετούσε καλύτερα κάποιους συναδέλφους του που ίσως χρειαστεί να μετακινηθούν. Γιατί παιδαγωγικά ή ακαδημαϊκά κριτήρια πράγματι θα δυσκολευτεί να βρει...
-
-
-
Πέντε σχολές και οκτώ τμήματα στις τέσσερις πόλεις της Ηπείρου...
Αυτή είναι η νέα μορφή του ΤΕΙ Ηπείρου όπως προκύπτει από το σχέδιο Αθηνά και το Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύθηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Δραματικές αλλαγές σε όσα ήδη είχαν γίνει γνωστά δεν υπάρχουν. Αν κάτι έχει αξία να σημειωθεί είναι ότι η έδρα της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας μεταφέρεται από την Πρέβεζα στην Ηγουμενίτσα, όπου θα λειτουργεί και ένα τμήμα της ίδιας.
Υπενθυμίζουμε τι είχε προτείνει με ομόφωνο ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας στις 11 Φεβρουαρίου 2013, ζητώντας παράλληλα την απόσυρση του σχεδίου Αθηνά:
• Την παραμονή στην Ηγουμενίτσα του τμήματος Ιχθυοκομίας & Αλιείας, διότι είναι το μόνο αξιολογημένο τμήμα των ΤΕΙ το οποίο διαθέτει και τις κατάλληλες υποδομές.
• Το τμήμα Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και στο Εμπόριο να παραμείνει με το ίδιο γνωστικό αντικείμενο, διότι η μετατροπή του σε τμήμα Διοίκησης – Οικονομίας ουσιαστικά οδηγεί σε κατάργησή του.
• Την χρηματοδότηση των ανωτέρω τμημάτων για την απρόσκοπτη λειτουργία τους.