Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Πρόταση άμεσης σύγκλησης του Περιφερειακού Συμβουλίου για την ΕΡΤ και ΕΡΑ Ιωαννίνων


e-mail που λάβαμε
Πρόταση άμεσης σύγκλησης του Περιφερειακού Συμβουλίου για ΕΡΤ και ΕΡΑ Ιωαννίνων
κ. Πρόεδρε του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου
Η απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά για το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφωνίας συνιστά πολιτικό και συνταγματικό πραξικόπημα εναντίον του ελληνικού λαού στο σύνολό του. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτοφανή υποβάθμιση της δημοκρατίας, συρρίκνωση της ελευθερίας της έκφρασης και παραβίασης του δικαιώματος στην εργασία. Είναι προφανές ότι η επίθεση αυτή έχει και ιδιαίτερη ηπειρωτική διάσταση, αφού συμπεριλαμβάνει το κλείσιμο του σταθμού της ΕΡΑ Ιωαννίνων με την πανηπειρωτική εμβέλεια και σημασία.
Απέναντι στην κήρυξη του πολέμου το Περιφερειακό Συμβούλιο της Ηπείρου έχει ένα αυτονόητο καθήκον αντίστασης. Οφείλουμε να αντιταχθούμε στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και στην Υπουργική Απόφαση, που φιμώνουν την Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση, και να προσθέσουμε τη φωνή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον αγώνα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, της ελευθερίας της έκφρασης και της κοινωνικής συνοχής.
Η παράταξή μας ζητά την αυτονόητη, έκτακτη και άμεση σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Έχετε την εξουσία αλλά και την ευθύνη να ανταποκριθείτε στις ανάγκες της συγκεκριμένης κρίσιμης στιγμής.
Γιάννενα, 12-6-2013
Γιάννης Παπαδημητρίου
Περιφερειακός Σύμβουλος
της παράταξης «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο