Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Στην "κοινοβουλευτική δημοκρατία" της Ελλάδας το Δικαίωμα στην Απεργία έχει καταργηθεί!


ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ!
ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Συλλαλητήριο αύριο στην Ηγουμενίτσα
• ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ Η ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
• ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ.
• ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ.
Με το πρωτόγνωρης βαρβαρότητας μέτρο της ποινικοποίησης της απόφασης-εισήγησης της ΟΛΜΕ για απεργία- μέτρο που μετατρέπει κάθε απεργιακή και αγωνιστική κινητοποίηση σε ιδιώνυμο αδίκημα-απαντά η τρικομματική κυβέρνηση στις προγραμματιζόμενες αγωνιστικές κινητοποιήσεις των καθηγητών, αποκαλύπτοντας με τον πιο αποκρουστικό τρόπο τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της πολιτικής της και προβάλλοντας κυνικά τον εκφασισμό της πολιτικής του κράτους ως κυρίαρχη επιλογή της.
Η κυβέρνηση κηρύσσει εχθρούς τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς, ποινικοποιεί ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ(!!!) την απεργιακή τους κινητοποίηση στο όνομα τάχα της ομαλής διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων.
Κόπτεται δήθεν η συγκυβέρνηση της ολιγαρχίας για τη νέα γενιά και τα όνειρά της, την ίδια στιγμή που με την πολιτική της η ανεργία των νέων έφτασε στο δυσθεώρητο 65%! Τους πήρε ο πόνος για τους γονείς των μαθητών μας την ίδια στιγμή που με την πολιτική τους οδηγούν στην πείνα και την εξαθλίωση τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού!
Στόχος τους είναι η άμεση ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ 12.000 αναπληρωτών και ωρομισθίων και αρκετών χιλιάδων μονίμων που θα βρεθούν χωρίς διδακτικό ωράριο και οργανική θέση, με το μέτρο της αύξησης των ωρών διδασκαλίας, των συγχωνεύσεων σχολείων και τμημάτων, της νέας προς το χειρότερο αλλαγής του προγράμματος σπουδών στο «Νέο Γενικό και Τεχνολογικό Λύκειο». Τα μέτρα αυτά εντείνονται και με την εφαρμογή της «αξιολόγησης»-πειθάρχησης-απόλυσης, που θα στείλει στον καιάδα 25.000 συναδέλφους μέχρι το 2015.
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ (ΜΕ ΠΤΥΧΙΟ Ή ΧΩΡΙΣ ΠΤΥΧΙΟ) ΚΙ ΟΧΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ να κηρύξουν την Παρασκευή, 17/5 Πανεργατική Πανελλαδική απεργία για την καταδίκη του κυβερνητικού αυταρχισμού, την καταστρατήγηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας αλλά και τη στήριξη των κοινωνικών αγαθών που απειλούνται με ολοκληρωτική καταστροφή.
ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ
ΤΡΙΤΗ 14/5, 13.00 ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ