Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

1η γιορτή ανταλλαγής ντόπιων ποικιλιών φυτών στην Ηγουμενίτσα


1η γιορτή ανταλλαγής ντόπιων ποικιλιών φυτών στην Ηγουμενίτσα
Η 1η γιορτή ανταλλαγής ντόπιων ποικιλιών φυτών στην Ηγουμενίτσα πρόκειται να λάβει χώρα το Σάββατο 1η Ιουνίου 2013, στις 10 το πρωί, στην πλατεία Δημαρχείου.
Ντόπιες ποικιλίες κηπευτικών και αρωματικών φυτών και σπόρων θα μοιραστούν στα παιδιά που θα βρεθούν στην πλατεία τα οποία θα σπείρουν και θα μεταφυτεύσουν επί τόπου σε γλαστράκια τα οποία ετοιμάστηκαν επίσης από παιδιά ειδικά για τη γιορτή. Φυσικά το κάθε παιδί θα πάρει το γλαστράκι στο σπίτι του με τις απαραίτητες οδηγίες φροντίδας με μόνο αντίτιμο τη χαρά της συμμετοχής και την ενημέρωση για τη σημασία της προστασίας της ντόπιας βιοποικιλότητας.
Στη γιορτή θα συμμετέχουν και θα συνδράμουν: η τοπική ομάδα “Πελίτι” Ιωαννίνων, ο Σύλλογος Γεωπόνων Θεσπρωτίας, ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Αρχαιολογικών Χώρων Θεσπρωτίας, το δημοτικό σχολείο Γραικοχωρίου, τμήματα μαθητών του Κέντρου Πρόληψης “Αριάδνη”, το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Ηγουμενίτσας, ο Συνεταιρισμός Παραγωγών και Καταναλωτών Βιολογικών Προϊόντων Κέρκυρας “ΟΙΚΟΖΩΗ”, με τιμώμενα πρόσωπα όλα τα παιδιά που καλούνται να παρευρεθούν!