Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Συγκρότηση ΠΑΑΣ στην Ηγουμενίτσα


Συγκρότηση ΠΑΑΣ στην Ηγουμενίτσα
Στις 19 Απρίλη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μετά από ανοιχτό κάλεσμα για συζήτηση σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις και την ανάγκη συγκρότησης Πρωτοβουλίας για μια Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία στην Ηγουμενίτσα.
Στη συζήτηση συμμετείχαν εργαζόμενοι και άνεργοι, αγρότες και νεολαίοι φοιτητές στο ΤΕΙ της πόλης.
Η κουβέντα ανέδειξε την ανάγκη κίνησης και αντίστασης τόσο για ζητήματα που αφορούν πλευρές της επίθεσης και συνέπειες στον τόπο μας, στους εργαζόμενους και νεολαίους όπως ανεργία και ελαστικές μορφές εργασίας, απολύσεις, κλείσιμο τμημάτων του ΤΕΙ, νοσοκομείο στο Φιλιάτι, υδροηλεκτρικό στον Καλαμά κ.λπ., όσο και για ζητήματα που αφορούν τη στάση του λαϊκού κινήματος στη χώρα μας απέναντι στους κινδύνους που πηγάζουν από τους σχεδιασμούς και τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών και το βάθεμα της εξάρτησης της αστικής τάξης..
Ιδιαίτερα τονίστηκε η αναγκαιότητα και η σπουδαιότητα της αντιιμπεριαλιστικής πάλης και η ενίσχυση αυτής της κατεύθυνσης μέσα στο κίνημα. Αναπτύχθηκε ακόμα προβληματισμός για την ανάγκη να ανοιχτεί η Πρωτοβουλία στην περιοχή μας και να συνδεθεί με τον κόσμο έτσι ώστε να αποτελέσει ένα πραγματικό εργαλείο δράσης και παρέμβασης στα χέρια του.
Τέλος από τους συναγωνιστές που δήλωσαν τη συμμετοχή τους και τη στήριξη σ' αυτή την προσπάθεια πλαισιώθηκε μια ανοιχτή επιτροπή η οποία δεσμεύτηκε να καλέσει σε σύντομο διάστημα σε μια κουβέντα που θα επιχειρήσει να εξειδικεύσει σε θέματα και σε τρόπους δράσης