Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Eμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας. Αποχαιρέτα το ΤΕΙ που χάνεις


Εμπορικός σύλλογος Ηγουμενίτσας: «Αποχαιρέτα το ΤΕΙ που χάνεις»
Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις με την μετάλλαξη του ξενόγλωσσου τμήματος και την απομάκρυνση του τμήματος Ιχθυοκομίας, μπορούμε να μιλούμε με ασφάλεια για τη «διάλυση» του Παραρτήματος του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα.
Οφείλουμε, δε, να «συγχαρούμε» τους τοπικούς άρχοντες, αλλά και τους βουλευτές που επί των ημερών τους, σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε το ουσιαστικό κλείσιμο του Παραρτήματος, δίχως να υπάρξουν σοβαρές αντιδράσεις, δίχως να υπάρξει ευρύτερη ενημέρωση, συμμετοχή και κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.
Ήταν βέβαιο ότι η εφαρμογή του «νόμου-πλαίσιο» για την παιδεία που οδηγεί τα ΑΕΙ σε «Πανεπιστήμια Α.Ε.», θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στο οριστικό κλείσιμο και του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας.
Το σχέδιο «Αθηνά» αποτελεί μέρος του ευρύτερου σχεδίου «Αρμαγεδδών», το οποίο αναμένεται να πλήξει τον ελληνικό λαό κι ιδιαίτερα την πολύπαθη Θεσπρωτία.
Το Δ.Σ. καλεί τους αυτοαπασχολούμενους έμπορους να συμπαραταχθούν με τους σπουδαστές και τις οικογένειές τους, τους εργαζόμενους στο ΤΕΙ, τους πανεπιστημιακούς δασκάλους, για να δώσουμε την μάχη για να μην πεταχτεί κανείς σπουδαστής εκτός σπουδών, να τελειώσουν όλοι απρόσκοπτα τις σπουδές τους. Να παλέψουμε για να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος και δάσκαλος, για να ανοίξει ο δρόμος προκειμένου να ικανοποιηθούν όλες οι λαϊκές ανάγκες της δωρεάν φοίτησης και της ακαδημαϊκής λειτουργίας.
Ηγουμενίτσα 11/2/2013
Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου