Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Ηγουμενίτσα : Τώρα θυμήθηκαν το ...λιμάνι! Μήπως είναι πια αργά


ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΟ … ΛΙΜΑΝΙ! ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ, ΠΙΑ, ΑΡΓΑ;
Οι εκ του ασφαλούς μεθύστερες δηλώσεις, δεν συγκινούν.
Αντίθετα προκαλούν την κοινή γνώμη και της πολλαπλασιάζουν τον θυμό.
Όλα αυτά τα χρόνια, που η ταπεινότητά μου αναδεικνύει καθημερινά το θέμα, στις τάξεις της … εξουσίας επικρατούσε η απόλυτη σιγή. Την πρόθεση να ξεκοπεί το λιμάνι από τον τόπο του και να μη επιτραπεί, για λόγους φυσικά κερδοσκοπικούς εκείνων που επηρεάζουν την εκάστοτε ελληνική πολιτική εξουσία, ούτε η οπτική επαφή των πολιτών με τη θάλασσα τους, δεν την έκρυψαν οι πρωταγωνιστές της ίδρυσης των Οργανισμών Λιμένων, από την πρώτη στιγμή.
Ήταν τότε που στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας πρόσδεσαν, σαν προίκα, με τον ψευδεπίγραφο τίτλο ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ, όλες, μα όλες, τις παραλίες του νομού.
Από τότε η ταπεινότητά μου – ας μου επιτραπεί αυτή η υπενθύμιση μιας και ήδη εκκρεμούν σε βάρους μου αγωγές και μηνυτήριες αναφορές του παραμένοντος, παρά την παραίτησή του, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΛΗΓ Α.Ε. – ταυτίστηκε με τον αγώνα για την απελευθέρωση της γης μας από τα σχέδια των μελλοντικών κατακτητών.
Από τότε επικαλούμουν το σύνθημα «ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ» και καλούσα τις τοπικές Αρχές να το στηρίξουν αμετακίνητα.
Δυστυχώς οι εκάστοτε εκπρόσωποι του Θεσπρωτικού λαού στην Ελληνική Βουλή, δεν είχαν το πολιτικό ανάστημα να συγκρουστούν με τις κυβερνήσεις. Με αποτέλεσμα, πότε με πράξεις και πότε με παραλείψεις, πότε με δηλώσεις απειλητικού και εκβιαστικού περιεχομένου και πότε με ένοχες σιωπές, να αποδυναμώνουν τους αγώνες των τοπικών Φορέων. Έτσι, που, οι Κυβερνώντες αποθρασύνονταν τόσο, ώστε διέγραψαν από τη σύσταση των μελών του Δ.Σ. του ΟΛΗΓ, τον εκπρόσωπο της Αυτοδιοίκησης.
(ακολουθεί το υπόλοιπο άρθρο στο http://892fm.blogspot.gr/2013/01/blog-post_205.html)
Και καταλήγει
Για το γεγονός ότι μαζί με το λιμάνι – που θα διοικείται και θα διαχειρίζεται από την Πάτρα – θα παραχωρηθούν όλα, μα όλα, τα παράλια της Θεσπρωτίας, μούγκα!!!
Για το γεγονός ότι το υπέρογκο ποσό των δεκαπέντε περίπου εκατομμυρίων του αποθεματικού της ΟΛΗΓ Α.Ε., θα μεταφερθεί στο ενιαίο ταμείο του «Οργανισμού Λιμένων Δυτικής Ελλάδας, με έδρα την Πάτρα», μούγκα!!!
Για το γεγονός ότι, στρατηγικοί χώροι, μέσα και έξω από το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, που θα ξεπουληθούν στον όπιο αγοραστή – επενδυτή, είναι Δημοτικές εκτάσεις, δηλαδή γη των Θεσπρωτών, που παραχωρήθηκε ΔΩΡΕΑΝ, αλλά αποκλειστικά για το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας και όχι για εκείνο της Δυτικής Ελλάδας ή του μελλοντικού κατακτητή, μούγκα!!!
Να, γιατί, της τελικής πράξης του ξεπουλήματος του λιμανιού, προηγήθηκαν οι μηνυτήριες αναφορές και οι αγωγές εκατοντάδων χιλιάδων ΕΥΡΩ, τόσο σε βάρος του Δημάρχου όσο και της ταπεινότητάς μου, ως ΜΜΕ:
Για να εξασφαλιστεί η πλήρης δουλοπρέπεια τόσο κατά τη διαδικασία του ξεπουλήματος όλων των παραλιών της Θεσπρωτίας, συμπεριλαμβανομένου του λιμανιού, όσο και κατά την εγκατάσταση σ’ αυτό του μελλοντικού αγοραστή – επενδυτή – κατακτητή.
Χρέος μου, λοιπόν, να καταστήσω σαφές, προς κάθε κατεύθυνση:
«Δεν θα τους περάσει».
Τούτη η γη μας ανήκει.
Τούτη τη γη την έχουν ποτίσει με ποταμούς αίματος οι γονείς μας, οι παππούδες μας, οι πρόγονοί μας.
Διατηρούμε στο ακέραιο το δικαίωμά μας να παραμείνει δική μας.
Με κάθε μέσο.
Θα ανακαλέσουμε κάθε σπιθαμή που παραχωρήσαμε.
Αυτό ας το λάβει σοβαρά υπόψη ο κάθε Σαμαράς με τους κάθε Υπουργούς του και με τους κάθε ντόπιους υποτακτικούς του.
Μα περισσότερο σοβαρά ας το λάβει υπόψη ο μελλοντικός αγοραστής – επενδυτής και φιλόδοξος κατακτητής, γιατί θα χάσει τον ύπνο του, αν τολμήσει να .. ονειρεύεται να κάνει δική του τούτη τη γη. Τη γη τη δική μας.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΛΜΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ