Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Φρούτα για το... βιβλίο "Γκίνες" έκανε μανταρινιά στη Θεσπρωτία!


Σε ένα μόνο κλαδί είχε 110 μανταρίνια
Φρούτα για το… βιβλίο «Γκίνες» έκανε μανταρινιά στη Θεσπρωτία!
«Δεν πίστευα στα μάτια μου», λέει ο αγρότης Κ. Νικολάου
Στο βιβλίο των ρεκόρ «Γκίνες» θα καταγραφεί ο αγρότης Κώστας Θ. Νικολάου από το Ράγιο της γειτονικής Θεσπρωτίας, αφού κατόρθωσε να πετύχει κάτι μάλλον… μοναδικό! Ο κ. Νικολάου (φωτό) έχει φυτέψει μανταρινιές στα χωράφια του, όπως και οι περισσότεροι καλλιεργητές της περιοχής και ζει με τη συγκομιδή που του δίνουν αυτές. Ωστόσο, μια μανταρινιά απ’ τις πολλές που έχει στο χωράφι του, το οποίο βρίσκεται στο σημείο «Μούσα», στη ζώνη παραγωγών του Δέλτα Καλαμά, αποτέλεσε την αφορμή προκειμένου να γίνει ευρύτερα γνωστός. Πώς έγινε αυτό; Ένα ενιαίο κλαδί 30 εκατοστών της συγκεκριμένης μανταρινιάς είχε πάνω του ούτε ένα, ούτε δύο ούτε… δέκα, αλλά συνολικά 110 μανταρίνια!
Ποικίλες ερμηνείες
Το κλαδί με τα μανταρίνια ζύγιζε 7,225 κιλά και αποτελεί εξαιρετικά πρωτότυπο γεγονός, αφού δεν έχει αναφερθεί ξανά ανάλογη περίπτωση. Πού οφείλεται, άραγε, το μοναδικό αυτό γεγονός; Κανείς δεν μπορεί να το εξηγήσει με πειστικότητα και οι ερμηνείες, που δίνονται, είναι διάφορες.
«Δεν πίστευα…»
Ο ίδιος ο παραγωγός πάντως αναφέρει ότι «δεν πιστεύαμε αυτό που βλέπαμε στα μάτια μας. Αφού αφαιρέσαμε το κλαδί με προσοχή, το ζυγίσαμε και διαιρώντας με το μέσο βάρος ενός από τα μανταρίνια προέκυψε το εντυπωσιακό νούμερο».
Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι ο κ. Νικολάου είναι ένας οργανωμένος παραγωγός, με αγάπη στη φύση και πάθος για τη γη. Στο σημείο της… θαυματουργής μανταρινιάς, όπου κόπηκε το κλαδί με τα 110 φρούτα, έχει κρεμάσει ένα μπρελόκ με μια εικονίτσα της Παναγίας!