Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Συνεχίζεται η Κόντρα για τη ΔΩΔΩΝΗ


Συνεχίζεται η κόντρα για τη ΔΩΔΩΝΗ
Παρά τις μηνύσεις των νέων ιδιοκτητών, η κατάληψη στη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ συνεχίζεται, το εργοστάσιο ωστόσο δουλεύει κανονικά με παραδόσεις γάλακτος και παραγωγή όλων των προϊόντων.
Αύριο θα εκδικαστεί από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων η δίκη του προέδρου της ΕΑΣ Ιωαννίνων, Χριστόδουλου Μπαλτογιάννη, και του εκπροσώπου των κτηνοτρόφων, Μιχάλη Τζίμα, μετά τη μήνυση που υπέβαλε σε βάρος τους εκπρόσωπος της κοινοπραξίας Strategic Initiative-Simos Food, η οποία ελέγχεται κατά 90% από ρωσικά, γαλλικά και βρετανικά συμφέροντα και κατά 10% από την ελληνική εταιρεία Simos Food.
«Πρόκειται για ένα μεγάλο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο της τρικομματικής κυβέρνησης, το οποίο θα αποκαλυφθεί και δεν θα περάσει αναπάντητο από τον λαό της Ηπείρου», δήλωσε στο «Εθνος» ο βουλευτής, Μιχάλης Κασσής, ο οποίος έχει αποχωρήσει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
O λόγος που η κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου Κουβέλη έχει λυσσάξει να ξεπουλήσει τη Δωδώνη, η οποία είναι κερδοφόρος εταιρεία, δεν είναι απλώς επειδή θέλει να δώσει σε ανθρώπους της εύνοιας της μια χρυσοφόρο όρνιθα – Κύριος οίδεν έναντι ποιών ανταλλαγμάτων, βεβαίως - . Το σοβαρότερο «ανοσιούργημα» της Δωδώνης έγκειται στο ότι …μοιράζει τα κέρδη της στους παραγωγούς! Πως βα αντέξει μια τόσο ωμή παραβίαση του κυρίαρχου νεοφιλελεύθερου πνεύματος η κυβέρνης Σαμαρά; Το τραγικό είναι ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο συγκλήθηκε μετά από την πίεση των κτηνοτρόφων, δεν υιοθέτησε απόφαση ακύρωσης της συμφωνίας ιδιωτικοποίησης. Αυτό εξόργισε τους παραγωγούς, οι οποίοι όρμησαν και παραβίασαν την αυλόπορτα του εργοστασίου της Δωδώνης για να μπουν στον περίβολο, αμέσως μετά τη λήξη της άκρως τεταμένης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου. Όσο και αν ο αγώνας γίνεται όλο και πιο δύσκολος, οι κτηνοτρόφοι δεν παραδίνουν τα όπλα και συνεχίζουν τη μάχη για την ανατροπή της απόφασης του ξεπουλήματος.