Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Αλήθεια! Οι ...Συριζαίοι γιατί δε διαδήλωσαν έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ;


e-mail που λάβαμε
Αλήθεια! Οι …Συριζαίοι γιατί δε διαδήλωσαν έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ;
Μετά τη συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Σ. Πέρες του Ισραήλ και τις αντιδράσεις που προκάλεσε και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, στην Αυγή της 19/08/2012 δημοσιεύθηκε ανακοίνωση του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής όπου αναφέρονταν σαν « αυτονόητο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα δέχεται αιτήματα συναντήσεων και από αρχηγούς κρατών ή υψηλόβαθμους κρατικούς παράγοντες άλλων χωρών, με την πολιτική των οποίων έχει ριζικές διαφωνίες (...) γιατί έτσι θα δίνεται η ευκαιρία στην πολιτική μας παράταξη να θέτει με διαφανή και κατηγορηματικό τρόπο τις θέσεις της, τους προβληματισμούς της και τις διαφωνίες της ».
Με ίδιο κείμενο σημειώνονταν ότι «το τμήμα Εξωτερικής Πολιτικής απορρίπτει τους φόβους για αλλαγή πολιτικής».
Πριν ο κόκορας λαλήσει τρεις φορές άρχισε νέα σφαγή στην Παλαιστίνη. Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του ζήτησε « από την ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει τώρα τη στρατιωτική συνεργασία της χώρας μας με το Ισραήλ. Να κλείσει τώρα τη βάση της Σούδας και γενικότερα να μην δοθούν το έδαφος, τα λιμάνια κι ο εναέριος χώρος της Ελλάδας για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά της Συρίας και του Ιράν, που θα οδηγήσει σε μεγάλες αιματοχυσίες και καταστροφές το λαό της Ελλάδας και τους άλλους λαούς της περιοχής μας ». Και όπως ήταν αυτονόητο οργάνωσε τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου έτσι που να καταλήξει στην ισραηλινή πρεσβεία. Η κυβέρνηση επιχείρησε να απαγορεύσει την πορεία, αλλά κάτω από την επιμονή του ΚΚΕ να φτάσουν όλοι οι διαδηλωτές στην ισραηλινή πρεσβεία, πράγματι χιλιάδες και χιλιάδες διαδηλωτές από όλα σχεδόν τα συγκροτημένα μπλοκ έφτασαν τελικά στην πρεσβεία του Ισραήλ. Όλα... σχεδόν. Γιατί, ορισμένοι δεν επιχείρησαν καν να πλησιάσουν στην πρεσβεία. Κι αυτά ήταν τα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί άραγε; Σημαίνει κάτι αυτό για την πολιτική του που, όπως δήλωνε, δεν αλλάζει;
ΑΛΗΘΕΙΑ! Θα μπει κανένα από τα λαλίστατα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει; Διότι το να περιμένει κάποιος επίσημη κομματική απάντηση είναι μάταιο!!! Από καιρό τώρα δίνουν εξετάσεις ότι μπορούν να συνεχίσουν επάξια να υπηρετoύν τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής΄Ένωσης , των Αμερικάνων , της πλουτοκρατίας!
Ζιώβας Βασίλης
Περιφερειακός Σύμβουλος ΗΠΕΙΡΟΥ της « Λαϊκής Συσπείρωσης »
Μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου εργαζομένων στο Δήμο Αρταίων