Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

ΟΧΙ στις απολύσεις των εργαζομένων στους Δήμους!


e-mail που λάβαμε
Προς πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Πέτσιο Κ.
Κύριε πρόεδρε
Είναι γνωστό ότι ανάστατοι βρίσκονται όλοι οι εργαζόμενοι της περιφέρειας και των δήμων και όχι μόνο με την απόλυση εργαζομένων αορίστου χρόνου.
Αυτές οι απολύσεις είναι η αρχή στην κατεύθυνση υλοποίησης της στρατηγικής της Ε.Ε., κυβέρνησης που θέλει ένα κράτος επιτελικό να υλοποιεί τις πολιτικές ανταγωνιστικότητας και ιδιωτικοποιήσεων.
Θεωρούμε ότι άμεσα πρέπει να συγκληθεί το Π.Σ. και να αποφασίσει :
- Να μη δεχθεί καμιά απόλυση προσωπικού
- Να μη σταλούν στοιχεία όπως ζητάει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
- Και ακόμα αν το Υπουργείο προχωρήσει μονομερώς, να συνεχίσουμε να πληρώνουμε το προσωπικό, καταργώντας στην πράξη τις απολύσεις.
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι
Κ. Κωτσαντής
Β. Ζιώβας
Πρωτοβουλία για άμεση σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου πήραν οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της « Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστας Κωτσαντής και Βασίλης Ζιώβας.
Αυτή η προσπάθεια να μην περάσουν οι απολύσεις, που αποτελούν την πρώτη φάση κύματος μαζικών απολύσεων, δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους που κινδυνεύουν με απόλυση, αλλά το σύνολο της λαϊκής οικογένειας που συνθλίβεται από την κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης.
Καλούμε τους εργαζόμενους σε οργανωμένη λαϊκή πάλη στην ταξική γραμμή ρήξης και ανατροπής για την κατάργηση των μνημονίων «διαρκείας» και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. H χρηματοδότηση των Δήμων και των Περιφερειών όπως ψηφίστηκε στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2013, συνολικά της Τοπικής Διοίκησης, όχι μόνο εντάσσεται πλήρως στη λογική της δημοσιονομικής πειθαρχίας, αλλά αποτελεί βασικό κρατικό εργαλείο για την προώθηση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας στην καθημερινότητα των εργαζομένων.