Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Συγχωνεύσεις κλινικών. Ανοίγουν το ΤΕΠ Ηγουμενίτσαςκλείνοντας το Νοσοκομείο Φιλιατών!


Συγχωνεύσεις κλινικών
Να επισπεύσουν τις διαδικασίες για τις συγχωνεύσεις των κλινικών στα δημόσια νοσοκομεία ζητά το υπουργείο Υγείας από τους διοικητές των υγειονομικών περιφερειών.Ειδικότερα,οι διοικητές καλούνται να παραδώσουν μέσα στις επόμενες 15 ημέρες πλήρη στοιχεία για την κάλυψη των κλινών και την αποδοτικότητα των κλινικών στα δημόσια νοσοκομεία στον υπουργό.Στόχος είναι να ενοποιηθούν οι περισσότερες από τις 661 κλινικές μέσα στον Δεκέμβριο και οι υπόλοιπες στις αρχές του Ιανουαρίου, έτσι ώστε η νοσοκομειακή δαπάνη να κλείσει το τρέχον έτος στα 2,2 δισ. ευρώ και το 2013 στα 2,5 δισ. ευρώ.Σύμφωνα με το σχέδιο των συγχωνεύσεων, θα ενοποιηθούν οι κλινικές της ίδιας ειδικότητας σε όλα τα νοσοκομεία, αλλά και σε αυτά που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, πάντως, τονίζει ότι δεν πρόκειται να μειωθούν οι θέσεις των γιατρών και των νοσηλευτών και πως οι συγχωνεύσεις αφορούν μόνο κλινικές και όχι νοσοκομεία.Ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν, μιλώντας στο περιθώριο του Eurogroup,αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ληφθεί στον τομέα της υγείας, αναγνωρίζοντας τα αποτελέσματα που έχουν φέρει οι προσπάθειες για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης."Στον τομέα της υγείας τα μέτρα για την υπερσυνταγογράφηση και τη διαφθορά θα μειώσουν τις δημόσιες δαπάνες κατά ένα δισ. ευρώ ή 25% για φέτος κι άλλα 800 εκατ. ευρώ για τα επόμενα δυο χρόνια" είπε ο επίτροπος.
Ανοίγουν το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας… κλείνοντας το Νοσοκομείου Φιλιατών
Η πρόσφατη έγκριση αγοράς εξοπλισμού για το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, σε συνδιασμό με την πρόσφατη πρεμούρα για την ολοκλήρωση του δρόμου και του φωτισμού προς αυτό, δείχνει αν μη τι άλλο πως οι τοπικοί ιθύνοντες προχωρούν ακάθεκτοι στην λειτουργία του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας.
Κανείς πιστεύω δεν θα έβλεπε με κακό μάτι την λειτουργία ενός ακόμη νοσηλευτικού ιδρύματος στη Θεσπρωτία. Κανείς πλην της… λογικής.
Σε μια περίοδο που το κράτος χρωστά ¨της Μιχαλούς¨ και δεν μπορεί να λειτουργήσει τα υπάρχοντα νοσηλευτικά ιδρύματα, Θεσπρωτοί άρχοντες δαπανούν τεράστια ποσά για αγορά εξοπλισμού ενός ΤΕΠ και βέβαια θα το λειτουργήσουν… αποσπόντας σιγά σιγά προσωπικό από το Νοσοκομείο Φιλιατών και καταργώντας κάποιες κλινικές του. Αυτή η τακτική είναι σίγουρο πως θα μειώσει το επίπεδο παροχης υγείας στη Θεσπρωτία. Στόχος βέβαια είναι να κλείσουν οποιαδήποτε νοσοκομειακή περίθαλψη στη Θεσπρωτία και να πηγαίνουν όλοι στα Γιάννενα όπου και εκεί θα απομείνει μόνο ένα νοσοκομείο. Δυστυχώς, ο βασικός στόχος των Θεσπρωτών αρχόντων δεν είναι η καλύτερη παροχή υγείας. Και δυστυχώς οι Φιλιαταίοι και οι Θεσπωτοί κοιμούνται όρθιοι.
To Νοσοκομείο Φιλιατών και όλης της Θεσπρωτίας βρίσκεται, εξάλλου σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον. Με δυνατότητα για κάθε μελλοντική επέκταση και εκσυγχρονι¬σμό. Με συμπαραστάτες και αρωγούς 2-3 σχετικούς Συλλό¬γους και Ιδρύματα, δίπλα του, προικισμένο με περιουσιακά στοιχεία, καρπός της αγάπης και της ευποιϊας των Φιλιαταίων πατριωτών, που το ανάθρεψαν 60 τώρα χρόνια και τους έζησε-αλήθεια- κι αυτό. Γιατί ας ειπωθεί και τούτο: Το Νο¬σοκομείο είναι και ένας οικονομικός πνεύμονας για το Φι¬λιάτι. Από τότε μάλιστα που δυστυχώς το Φιλιάτι έχασε -από “ανεμελιά κι αραθυμία”- τον άλλο του πνεύμονα, το εργοστάσιο της Πειραϊκής ΠατραΪκής.