Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Το κιθαριστικό σύνολο Ροδοτοπίου "Η Πασσαρών" στον πολιτιστικό πολυχώρο


Στις 9 Δεκεμβρίου (8.30 μ.μ.)
Το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου «Η Πασσαρών» στα Παλιά Σφαγεία
Ο σύλλογος «Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου Ιωαννίνων – Η Πασσαρών» πραγματοποιεί συναυλία στον Πολιτιστικό Πολυχώρο Παλιά Σφαγεία, την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στις 8:30 μ.μ. Τη συναυλία διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών. Αποτελούμενο από 17 κλασσικές κιθάρες και ένα κόντρα μπάσο, θα καλύψει το πρώτο μέρος της συναυλίας με διασκευές γνωστών κομματιών από διάφορες μουσικές περιοχές. Διασκευές κομματιών και διεύθυνση συνόλου: Γιώργος Νάκης.
Το δεύτερο μέρος της συναυλίας, το οποίο έχει επίσης ως βάση του το ηχόχρωμα της κλασσικής κιθάρας, περιλαμβάνει μπαλάντες και κιθαριστικά κομμάτια για δύο κιθάρες και δύο γυναικείες φωνές. Συμμετέχουν: Γιώργος Νάκης (κιθάρα), Μιχάλης Αναστασίου (κιθάρα), Σταυρούλα Νάκη (κιθάρα, τραγούδι) και Σωτηρία Αθανασοπούλου (τραγούδι). Τέλος, γίνεται γνωστό ότι στο κιθαριστικό σύνολο, το οποίο είναι φορέας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, μπορεί να συμμετέχει χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση κάθε ενδιαφερόμενος με βασικές γνώσεις στην κλασσική κιθάρα. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους σκοπούς και τις • δραστηριότητές του, μπορεί να βρει κανείς, μεταξύ άλλων, στο www.face book.com.
H Πασσαρώνα ήταν η πρωτεύουσα του αρχαίου ελληνικού φύλλου των Μολοσών που κατοικούσε στον Νομό Ιωαννίνων στα χρόνια της αρχαίας Ελλάδας. Ήταν Μακεδονικό φύλλο, και εκτοπίσαν από τον σημερινό Νομό Ιωαννίνων τους Θεσπρωτούς που κατοικούσαν πριν από αυτούς σε όλη την Ήπειρο. Στην κατακτησή τους κατέλαβαν και το ιερό της Δωδώνης, που είχαν ιδρύσει φύλλα των Θεσπρωτών. Η Πασσαρώνα βρισκόταν στο σημερινό χωριό Ροδοτόπι, που είναι δίπλα στα σημερινά Γιάννενα.