Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιζόμενους μαθητές και καθηγητές


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
Τη Δευτέρα 24 Σεπτέμβρη διευθυντής Λυκείου κάλεσε την αστυνομία για να σπάσει την κατάληψη του σχολείου από τους μαθητές. Θέλοντας να τηρήσει νόμους και εγκύκλιους του υπουργείου, προσπάθησε να τρομοκρατήσει τους μαθητές και να γίνουν συλλήψεις. Η προσπάθειά του αυτή απέτυχε καθώς βρήκε μπροστά της την αντίσταση των καθηγητών που στάθηκαν πλάι στους μαθητές και ζήτησαν από την αστυνομία να αποχωρήσει. Ανάλογο κλίμα τρομοκρατίας και απειλών αναπτύσσεται και σε άλλα σχολεία της πόλης.
Ο αγώνας των μαθητών ενάντια στους ταξικούς φραγμούς που αυξάνουν στην εκπαίδευση είναι ένας δίκαιος αγώνας. Είναι ο αγώνας για το δικαίωμα στην παιδεία, που η πρόσβαση σε αυτή γίνεται όλο και πιο δύσκολη για τις φτωχότερες λαϊκές οικογένειες, όσο συνεχίζεται η επίθεση από το ξένο και το ντόπιο κεφάλαιο. Είναι η ίδια επίθεση που γίνεται στους καθηγητές-δασκάλους με τη συνέχιση της πολιτικής των μνημονίων - μέτρων που κόβει μισθούς συντάξεις και οδηγεί με το πρόσχημα της αξιολόγησης σε«εφεδρείες»-απολύσεις.
Οι αγώνες της νεολαίας, των καθηγητών- δασκάλων, όλων των εργαζομένων και του λαού ΔΕΝ θα σταματήσουν και ΔΕΝ τρομοκρατούνται.
Οι αντιστάσεις θα συνεχιστούν, η αλληλεγγύη θα αυξηθεί και θα ανατρέψουμε ενωμένοι την πολιτική αυτού του συστήματος.
Οι «Αγωνιστικές Κινήσεις» και η«Πορεία» καταγγέλλουν τη στάση διευθυντών -Yπουργείου, που «κάνουν τη δουλειά τους», εφαρμόζοντας, με την βοήθεια της αστυνομίας, τις εντολές συγκυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.
• Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
• ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
• ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
• ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
ΠΟΡΕΙΑ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ