Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Γιάννενα. Ο Καριπίδης ζητά να ακυρωθούν τα ένσημα των εργαζομένων του

ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ «ΚΑΡΙΠΙΔΗ»
Ζητά να ακυρωθούν τα ένσημα που έχει καταβάλει στους εργαζόμενους
Σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του τοπικού καταστήματος ΙΚΑ Ιωαννίνων προχώρησε χτες η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων του Σωματείου Εργαζομένων Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων νομού Ιωαννίνων στην επιχείρηση «ΚΑΡΙΠΙΔΗ», απαιτώντας τη διασφάλιση της καταβολής των ενσήμων στους εργαζόμενους από την εργοδοσία της εταιρείας.
Η εργοδοσία, αποθρασυμένη από την πολιτική πλήρης στήριξης του κεφαλαίου που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση, προχώρησε σε προκλητική αίτηση προς το ΙΚΑ ζητώντας να απαλλαγεί από την καταβολή ενσήμων καθώς επίσης και να ακυρωθούν όσα ένσημα έχει καταβάλει όλο το 2012 στους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι του «ΚΑΡΙΠΙΔΗ» βρίσκονται εδώ και 18 μήνες σε επίσχεση εργασίας απαιτώντας την καταβολή δεδουλευμένων τα οποία φτάνουν μέχρι και τα 22.000 ευρώ (!) ανά εργαζόμενο, ενώ για περισσότερο από 3 χρόνια βρίσκονται όμηροι της εργοδοσίας, δίνοντας συνεχόμενες μάχες ενάντια στις απολύσεις και στην απλήρωτη εργασία.
Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ, σημειώνει: «Οι εργαζόμενοι στον Καριπίδη, το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Ιωαννίνων, προειδοποιούν πως οποιαδήποτε προσπάθεια καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων θα πέσει στο κενό από την ίδια την δράση των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι στην πόλη και στο χωριό δεν πρέπει να επιδείξουν καμιά ανοχή στην νέα κυβέρνηση που ήδη έχει περάσει στην επίθεση για την ικανοποίηση κάθε απαίτησης του μεγάλου κεφαλαίου. Τώρα δράση, ένας για όλους και όλοι για έναν, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας».