Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Οργιάζει η "μαύρη" εργασία στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας




ΛΙΜΑΝΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Οργιάζει η «μαύρη» εργασία

Καταγγελία των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ

«Μαύρη» ανασφάλιστη εργασία, που οργιάζει σε βάρος των ναυτεργατών, στα πλοία που δρομολογούνται στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, καταγγέλλουν στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλουν, στο πλοίο «BRIDGE» της διαχειρίστριας εταιρείας «BLUE WATERS MARITIME» έχει ανοίξει ναυτολόγιο για ελάχιστους ναυτεργάτες 23 στο σύνολο 49, με βάση τη συμφωνία που έχει υπογράψει η εταιρεία με την ΠΝΟ.

Στο πλοίο «IONIAN SKY» της ναυτιλιακής εταιρείας «FLANMAR SHIPPING INC» το σύνολο των ναυτεργατών, μέλη του πληρώματος, είναι ανασφάλιστοι.

Στο πλοίο «OLYMPUS» της ναυτιλιακής εταιρείας ΛΕΣΒΟΥ (ΝΕΛ), ενώ έχει υπογράψει η εταιρεία με την ΠΝΟ συμφωνία για 54 ναυτεργάτες με Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και ασφάλιση έχει 35 ναυτεργάτες, σε σύνολο 41.

Στο πλοίο «AQUA HERCOULES» της ίδιας εταιρείας, ενώ η εταιρεία έχει υπογράψει με την ΠΝΟ συμφωνία για 54 ναυτεργάτες με Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και ασφάλιση, έχει 18 ναυτεργάτες, σε σύνολο 26.

Ετσι για τα πλοία αυτά δεν εφαρμόζεται η ΣΣΕ και ασφάλιση για 135 θέσεις εργασίας, που αυτό σημαίνει μόνο για απώλειες εσόδων από ασφαλιστικές εισφορές στο ΝΑΤ, πάνω από 100.000 ευρώ το μήνα.

Τα ναυτεργατικά σωματεία απαιτούν από τις υπηρεσίες του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας να αναλάβουν τις ευθύνες τους ενάντια στη «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία με την άμεση εφαρμογή των ΣΣΕ και ασφάλισης για το σύνολο των ναυτεργατών.